Sikret nytt oppdrag

Sortland Entreprenør har bygget flere skoler, og nå har man vunnet kontrakten om det nye oppvekstsenteret på Røst. Bygget skal inneholde flere funksjoner og stå ferdig neste år.

Stor jobb på Røst for to Sortland-firma (foto: Stein Hamre Arkitektkontor AS).

Bygget vil bli et kombinasjonsbygg som skal bestå av 1-10 skoletrinn, barnehage, bibliotek og tannhelsetjeneste. Bygget vil bli ca. 1200 kvm, og prosjekteringen er allerede godt i gang.

Byggingen forventes å starte rett etter fellesferien.

– Dette blir vårt fjerde lokale skolebygg på like mange år, etter at vi har ferdigstilt henholdsvis Stokmarknes skole, Lødingen Skole og Risøyhamn Skole.

Vi liker å si at vi bygger varige bygg for fremtidige generasjoner, sier daglig leder Andreas Einejord.

Oppdraget utføres som en generalentreprise og med seg på laget har Sortland Entreprenør blant annet Elektro Bodø, GK Norge på ventilasjon og Caverion på rør. Det er Stein Hamre Arkitektkontor AS som er arkitekt på bygget.

Sortland Entreprenørs søsterbedrift i Kronsteingruppen, Kai og Anlegg Entreprenør AS, vil utføre store deler av betongarbeidet på prosjektet.

Hålogaland Element skal levere ytterveggselementer og noen av de utvendige bodene som ferdige moduler.

– Vi har lange og gode samarbeidsrelasjoner til de fleste av de vi har signert som underentreprenører, og er sikre på at vi sammen skal få til å gjennomføre et godt prosjekt for Røst kommune, sier Einejord.

Det nye oppvekstsenteret skal stå ferdig i løpet av høsten 2022.

Sortland Entreprenør er en del av Kronsteingruppen, et konsern med 14 bedrifter og over 220 ansatte som har spesialisert seg innen entreprenørtjenester og byggevarer.