Selger 2 for å bygge 1 nytt stort

Nordvik as skal reise nytt Toyota-bygg på Sortland. Man selger derfor to bygg for å bygge et nytt stort. Dagens bygg er solgt for 14 millioner og verkstedet på Stokmarknes ligger ute for salg til 8 millioner.

Toyotabygg

Her kommer nybygget til Toyota Nordvik, rett ved det gamle og ved foten av Sortlandbrua. Sortland Entreprenør skal reise bygget. Grunnarbeidene er delvis gjort, slik at man snart kan begynne å sette opp selve bygget.

Nordvik er en av de store forhandlerne av Toyota i Norge, med mange avdelinger i Nordland. Utgangspunktet er Bodø, der Thor Allan Nordvik og hans 3 sønner eier og driver konsernet. Man har til sammen over 200 ansatte og omsetter for lagt over 500 millioner i året. Tomta man nå skal bygge på ble kjøpt i 2002 for 10 millioner. Nybygget blir finansiert med egne midler og salgssummen for det gamle bygget på Sortland og verkstedet på Stokmarknes, til sammen 22 millioner.

Når Toyota Nordvik legger ned verkstedet på Stokmarknes blir Hadsel helt uten bilforretning og verksted. Ved bensinstasjonene på Melbu og Stokmarknes er det service og lettere arbeid som utføres, mens bileierne i Hadsel heretter må ta turen til Sortland for reparasjoner og kjøp av nye biler. Toyotas verkstedbygg som selges ligger sentralt plassert ved Børøybrua og har både stor tomt og mye areale under tak. Salgssummen er satt til 8 millioner, men eiendommen ligger fortsatt ute til salgs via Finn.

ToyotaStnes

Toyota på Stokmarknes har vært både bilforretning og verksted. Nå skal avdelingen legges ned og flyttes inn sammen med Sortland-avdelingen. Eiendommen på Stokmarknes ligger nå for salg til 8 millioner (foto fra salgsprospekt).

Kjøperen av Toyota-bygget på Sortland er selskapet Kg Øra as, som har Einar Mårstad som daglig leder. Medeiere her er Finn Pedersen, Per Johan Eilertsen og Hans Martin Iversen. Dette selskapet skal så bygge nytt for å huse Biltema, som skal etablere ny butikk på Sortland. Biltemas bygg kommer etter at Toyota er flyttet over i sine nye lokaler, så det er nok minst et år frem i tid. Eierne av Kg Øra solgte nylig selskapene Kg Selnes og Kg Strand, som huser dagligvarebutikkene Rema Selnes og Prix Strand. Også dette trolig som et ledd i finansiering av de kommende nybyggene.

På andre siden av brufoten der Toyota bygger, skal også en annen stor bilforhandler reise nybygg. Det er Volvo-forhandleren Bilinord as, med utgangspunkt i Svolvær, som ønsker å flytte virksomheten sin ned fra Vestmarka industrifelt og til nye og mer iøynefallende lokaler ved riksvegen. Dette bygget kommer «bak» Esso-stasjonen, så her har man nå en ny felles reguleringsplan under utarbeidelse. Tidligere var det planlagt en ny veg under Sortlandbrua, som ville ha blitt en direkte forbindelse mellom Volvo og Toyota. Denne vegen er alle nå enig om å ikke lage, og dermed må Bilinor gjøre litt om på sine opprinnelige planer. Man har ikke satt noen byggestart ennå for dette prosjektet.