Sally blir heftig

Restene av den tropiske stormen «Sally» feier inn over Nord-Norge i løpet av mandagen. Meteorologene venter vindkast opp mot sterk storm, og det bli heftigst i Lofoten og Vesterålen.

Slik er varselet fra Meteorologisk Insitutt, der man tror at vind og regn blir heftigst omkring Lofoten og Vesterålen.

Restene av den tropiske stormen «Sally» er i full fart mot Nord-Norge. Vinden vil en merke godt langs kysten fra Stad og nordover, men det er Nordland og Sør-Troms som får det verst.

Meteorologene har sendt ut gult varsel for kraftige vindkast.

– Utover ettermiddagen mandag kan det bli opp mot full storm på kysten rundt Vestfjorden, Lofoten og Vesterålen. Vinden dreier litt mer vestlig retning, og da kan det slå godt med vindkast innover land, seier meteorolog Håvard Thorset til NRK.

Han konstaterer at det ser ut til å bli det kraftigste lavtrykket til nå i høst.

Bølgehøyden kan bli mellom 7 og 11 meter i de mest utsatte havområdene og det er varslet høy vannstand i det samme området.

Vindstyrken kan komme opp i over 30 meter pr sekund, og da snakker man om orkankast.

-Prognosene ligger helt på grensa mellom gult og oransje i forhold til våre kriterium. Vi følger med, seier Thorset og ber folk pakke vekk trampoliner, hagemøbler og annet som kan blåse vekk.

Omkring Sortland er det meldt sterk kuling ved 18-tiden mandag, og da skal vinden være på sitt sterkeste. Ytre strøk av Vesterålen får storm allerede ved middagstider og sterk storm utepå ettermiddagen.

Bø i Vesterålen får storm opptil styrke med 26 meter pr sekund utpå kvelden, og da vil nok «Sally» merkes godt både i Bø, Øksnes og Andøy.