Rolig påskestart lar politiet dikte

Fra palmesøndag har det vært rolig i Lofoten og Vesterålen. Politiet har vært ute på noen få fartskontroller, men ellers hatt lite med akutte hendelser. Så rolig har det vært at operasjonssentralen faktisk har skrevet dikt. Yr melder at været snart skal klarne opp og påskedagene skal bli riktig så fine.

Politidikter

Gode råd fra Politiet kan gjengis i lyriske former også. Bildet er fra Hadselbrua.

Redningsselskapet, Kystvakta og nødetatene (brann, helse og politi) har hatt noen få oppdrag de seneste dagene, men heldigvis ikke noen store og alvorlige ulykker. For de som er reist ut til sine hytter har det også gått fint. Det er ikke meldt om skader eller redningsaksjoner av større omfang. Vi gjengir her politiets flotte dikt: Sneen laver ned og ute er det lite å se. Hvis du har fri og nå skal ut på ski – husk å sjekke vær og føre, slik at nødetatene ikke får med deg å gjøre. Sneskredfaren er stor, sjekk derfor yr, storm og varsom.no. Kanskje ikke en 6-er rent kunstnerisk, men i alle fall en 5-er.

Norsk Folkehjelp har 13 personer på vakt i Andøy denne påska. Røde Kors vil ikke ha stasjoner ute i marka, men mer sentral beredskap. Røde Kors i Nordland har ca 20 lokale hjelpekorps klare til å rykke ut på kort varsel. Ørnheihytta på Storheia i Hadsel er åpen hele påsken, men uten noen beredskapsfunksjon. Heller ikke på Sortland blir det stasjon i marka, der Turlaget nå har overtatt RødeKors-hytta. Den skal være åpen hele påsken i regi av Vesterålen Turlag, som har flere arrangement på plakaten de kommende dagene.