Populær Melbu-lege drar til Sortland

Køen ved legekontoret på Sortland har vært lang den senere tid. Enkelte dager har det bare vært en lege på jobb. Ventetid for time har vært godt over en måned. Nå er en ny lege straks på plass, til stor skuffelse for hennes tidligere pasienter på Melbu. Hun avslutter i Hadsel med et aldri så lite spark til ledelsen i kommunen.

legesiri

Lege Siri E. Hansson Kristiansen er ikke fornøyd med helseledelsen i Hadsel (innfelt bilde har vi velvillig fått låne fra Siris FB-side).

Sortlands nye lege har jobbet ved Melbu legekontor og hatt fullbooket liste med 990 pasienter. Lørdag la hun ut melding på sin Facebook-side om at hun hadde siste arbeidsdag. Hun uttrykker også stor frustrasjon over ledelsen i Hadsel rådhus: -Et hav av muligheter sies det i slagordet til kommunen. Sannheten er heller et hav av kaos, tilfeldige løsninger og aktiv bruk av brannslukking. Vi som er herfra ønsker stabilitet, men hva i all verden må til for å lykkes med det? Privatisering? At det endelig blir fortgang i kommunereformen også her?

Både kolleger og pasienter uttrykker samstemt støtte til Siri Kristiansen og hennes utblåsing mot den kommunale ledelsen. Hennes innlegg er i skrivende stund delt over 180 ganger, med mange tomler opp og en rekke kommentarer. Det er helt tydelig at både kolleger og pasienter på Melbu kommer til å savne sin fastlege, og at mange deler hennes kritiske merknader til rådhuset på Stokmarknes.

På den annen side kan pasienter i Sortland nå se frem til å få en ny lege på plass, som kanskje kan avhjelpe den anstrengte situasjonen her. Siri Kristiansen kommer altså ikke langvegs fra, men flytter nå arbeidsstedet over kommunegrensa. Kanskje er det da både litt lettelse i rådhuset på Stokmarknes, og ikke minst i rådhuset på Sortland. En god påskenyhet, altså.