Pop kunst fra popkunstner

Pushwagner er kanskje Norges mest kjente billedkunstner for tiden. Han skapte lørdag kø både i Kulturfabrikken og hos Galleri Jennestad. Kunstneren besøkte flere steder og fikk sett mye av Vesterålen.

Push Grete Tone

Hariton Pushwagner trives godt sammen med statssekretær Grete Ellingsen (i rødt) og direktør Tone Toften i Kulturfabrikken på Sortland. Han var lørdag innom kulturhuset, før han dro til Galleri Jennestad for å åpne sommerutstillingen der.

Fredag landet Hariton Pushwagner, alias Terje Brofors, på Jennestad i et rødt helikopter, direkte fra Evenes flyplass. Han fikk da en luftig flytur og fikk sett Vesterålen fra oven. Fredag kveld dro han til Melbu og spiste på den nye restauranten i havna, Neumanns Røykeri og Supperklubb.

Lørdag startet turen fra Sortland Hotell i åpen bil. Raymond Hansen stilte som sjåfør med egen veteranbil og kjørte kunstneren først til Kulturfabrikken og senere til Jennestad. Her ble det fullt hus med ca 400 besøkende, da Galleri Jennestad åpnet sin sommerutstilling. Grete Ellingsen leste dikt og foretok den offisielle åpningen av utstillingen som er kalt «Visions». Her viser Pushwagner vel 40 av sine bilder, hvorav 7 er helt nye og ikke tidligere vist. Galleriet eies og drives av Kåre-Bjørn Kongsnes, som har jobbet lenge for å få Pushwagner til Sortland.

Kunstneren selv var øyensynlig i storform under besøket i Vesterålen. Lørdag var planen å dra til Nyksund for å spise og se på den gamle fiskeværet. «Push» vil trolig reise tilbake til Oslo, sammen med sin agent Stefan Stray, allerede søndag. Han sa seg i alle fall svært fornøyd med mottakelsen i Vesterålen og kjente inspirasjon til å lage nye bilder. Pushwagner er kjent for sine sterke farger, morsomme og underfundige tema og litt naivistiske stil. Bildene selges for svært høye priser, og både opptrykk og bøker går også unna i stort antall.

Push signatur

Bildet her viser et av verkene til Hariton Pushwagner som nå henger i Kulturfabrikken, samt signaturen hans som ble satt utenfor Galleri Ariblå. 

Hariton signerer villig og startet allerede fredag med å sette sin autograf på helikopteret han ankom med. Lørdag satte han signatur på girkassen til bilen han kjørte i, og inne i Kulturfabrikken fikk han signere direkte på veggen med Galleri Ariblå. Under åpningen på Jennestad viste han stor tålmodighet og satte autografen på både bøker, kort og andre gjenstander.

Galleri Jennestad forteller om stor interesse for denne utstillingen og allerede før man åpnet dørene for den offisielle visningen, så var flere av bildene solgt. Utstillingen på Jennestad er ment å henge oppe til ut i august, om ikke alle bildene blir solgt og tatt bort før dette.