Jehovas vitner med stormøte

Blåbyhallen på Sortland er til helga åsted for et stort stevne med Jehovas vitner, der 1200-1300 medlemmer vil komme fra hele Nord-Norge. Samlingen vil vare 3 dager.

Blåbyhallen JW

Blåbyhallen tar normalt imot fotballspillere fra hele regionen, men til helga blir det litt andre spilleregler når Jehovas vitner møtes til Nord-norsk stevne (illustrasjonsfoto).

Jehovas vitner (internasjonalt forkortet JW) er et av Norges mange trossamfunn og har ca 11.500 medlemmer totalt sett. Til helga arrangeres det sommerstevne i Oslo og på Sortland, og man venter mer enn 1200 «vitner» til Blåbyhallen. En rekke overnattingssted på Sortland og omegn vil være fullbooket, ettersom stevnet varer fra fredag 1. juli til søndag 3. juli. Stevnet i Oslo holdes samtidig og der vil nok langt flere komme.

Programmet for Sortland-stevnet er nokså tradisjonelt, når det gjelder et trossamfunn. Her blir det skolering og bønnetimer, sosiale treff og organisatoriske saker. Dåp skal det visstnok også bli anledning til. En del husstander lokalt har de siste dagene fått besøk på døra og gitt flygeblad med orientering om dette. Stevnet vil også være åpent for interesserte, sies det, altså ikke-medlemmer som kanskje vil bli med i JW.

Jehoveas vitner i Vesterålen har menigheter i Sortland og Øksnes. I fjor deltok 40 personer fra Vesterålens på storstevnet i Stockholm, der man samlet utrolige 50.000 skandinaver i «Friends arena».

Vi kjenner ofte Jehovas vitner i Norge gjennom deres besøk på dørene, der de deler ut brosjyren «Vakttårnet» og forsøker å innlede religiøse samtaler. JW er ellers kjent for sin motstand mot å delta i militæret og ta imot blodoverføringer. De feirer heller ikke jul, påske og fødselsdager. Religiøst støtter de seg til deler av Bibelen, og skiller seg fra protestantiske kristne ved å avvise «treenigheten» og ideen om et helvete. Grunnlegger av JW er Charles Russel og hovedkontoret ligger i New York, fortelles det på Wikipedia.