Pensjonister reiste til sol og varme

Tirsdag ankom 46 pensjonister fra Vesterålen feriestedet Albir i Spania, etter 14 timers reise. De deltar på en gruppetur i regi av Sortland Frivilligsentral. Meldingen fra Albir er at alle kom vel frem og at termometeret viser 17 grader.

Frivilligtur

Første informasjonsmøte for Vesterålens pensjonister, vel fremme på hotellet i Albir forleden (foto Sortland Frivilligsentral).

-Veldig bra hotell, med flotte leiligheter og super service – her har vi det godt! Det var meldingen som kom i går fra de reiseglade som nå altså har vært 3 dager på tur. Været i denne delen av Spania er normalt godt tidlig på våren, men akkurat nå er det litt varierende. Det blir det også fremover, selv om 16-19 grader må sies å være bra og solen stadig vil stikke frem. De mest herdige kan derfor kanskje ta en seg dukkert, eventuelt i hotellets basseng.

Frivilligturer

Palmesus og servering av mat ved bordet, er topp for vesterålske pensjonister. Når servitøren også har norsk flagg på skjorta, gir det ekstra trygghet (foto Sortland Frivilligsentral).

Albir ligger ved kysten i Spania og ikke langt fra Alicante og Benidorm. Byen er blitt ganske «fornorsket» de senere år, både med mange norske turister, men også med noen «norske» innslag i bybildet. Norske flagg er å se mange steder. Bare Ving har 6 hotell som tar imot norske feriegjester her.

Unni Glad er leder av Sortland Frivilligsentral og har arrangert flere slike fellesturer til Syden for solhungrige eldre fra Vesterålen. -Vi har det flott på disse turene hvor det er både par og enklinger. Ungdommelige deltagere fra 48 til 93 år. Neste år går turen 9.mars til Green Beach i Patalavaca på Gran Canaria, forteller hun via Facebook-siden som stadig gir oppdatering om hva som skjer der sør. Frivilligsentralen i Kulturfabrikken har redusert åpningstid frem til 26. april, når reisefølget skal være vel tilbake i Vesterålen.

Reisen denne gang er delvis i samarbeid med Fysiakosreiser og Fysiakos fysioterapi og velvære/omsorg. Med varierende alder og ferdighet på den norske gruppen, ligger uansett alt til rette for flotte dager i Spania, mens man venter på at vårsola hjemme i Vesterålen skal bli litt varmere.

Sortland Frivilligsentral har en finger med i mye av det som skjer lokalt, fra dansefest og kafe på Lamarktunet, til mat på tvers av landegrenser i Kulturfabrikken, der nye landsmenn trekkes med. Frivilligsentralen i Sortland har nå drevet i 25 år. Styret nå består av leder Halvor Olsen, nestleder Jan Pettersen og styremedlemmer Eli Dimmeldal, Ruth Andreassen og Turid Abelsen (valgt av Sortland kommune). Varamedlemmer Bjørn Pettersen, Kjell Østingsen, Marit Nymoen Pedersen og Liv Tjønsø (valgt av Sortland kommune). Unni Glad er daglig leder, mens Marianne Strand er tilsatt i en prosjektstilling.