Parade av traktorer

Med snøfrie gater i Sortland kunne traktorer med fres heller kjøre parade i romjula, til glede for store og små. Omkring 20 doninger av ulik årsmodell var med i køen onsdag.

Traktorselger Eirik Ingebrigtsen kjørte først i paraden, med «polititraktor» utlånt av Finn Åge Klo.

Normalt har lokale traktoreiere jobbet mange timer med snøfresing når det nærmer seg nyttår, men slik har det ikke vært i år. Onsdag i romjula brukte man derfor til å pynte utstyret og paradere gjennom Blåbyen.

Det var omkring 20 traktorer med i paraden, og det var stort spenn i årsmodeller og fabrikat. Nyoppussede «gråtasser» deltok selvsagt, med «politiversjonen» helt foran i toget. Sistnevnte er en kreasjon fra Finn Åge Klo.

Paraden startet på Strandskog og kjørte via sentrum til Kystvakta, hvor man snudde og tok samme ruta tilbake igjen. Dette skapte selvsagt litt tilløp til kø og kaos i lokaltrafikken, men det tok nok de fleste med godt humør.

Flere av deltakerne hadde pyntet traktorene med ekstra «julelys» og noen stilte selv i nissedrakt. Mange skuelystne fulgte opptoget og det var både koronasikkert og et hyggelig innslag i romjula.

Traktoreierne i Vesterålen har flere ganger kjørt parade, og det har gjerne vært i forbindelse med «Fæsterålen» eller andre arrangement. Denne gangen var det eget initiativ og oppslutningen var likevel god.

Det er jo ellers godt å vite at lokale traktoreiere har utstyret i orden og er klare til å rykke ut på kort varsel, dersom det nye året skulle bringe med seg akutt og store mengder med snø.

Uansett prognose for klimaendringer, så man vel forvente at 2021 ikke blir helt uten snø i Vesterålen.

På vår Facebook-side kan du se hele opptoget, ve å klikke deg videre på denne linken: Traktorparade