Oslo direkte i juli

For 2.298 kroner kan du i sommer fly tur-retur Skagen-Oslo uten mellomlanding. Widerøe startet i dag opp nye ruter mellom Oslo og Lofoten, mens det blir direkte til Vesterålen fra 25. juni.

To og en halv times direkte flytur fra Skagen, Stokmarknes flyplass, kan i sommer gi vesterålinger og turister en reise uten mellomlanding til Oslo Gardermoen lufthavn.

I dag startet Widerøe opp nye flyruter med direkte reise mellom Oslo, Gardermoen lufthavn, og Svolvær flyplass. I morgen starter man opp med direkte rute også til Leknes. Tilsvarende direkterute til Vesterålen begynner ikke før 25. juni. Da blir det imidlertid mulig å fly non-stop mellom Skagen og Oslo på to og en halv time. Laveste billettpris for dette er 2.298 kroner, på «eco low», mens fullpris «full flex» vil koste 6.998,-. Prisene er oppgitt tur-retur for en voksen.

Det var marsipankake, sang og andre markeringer både på Gardermoen og i Svolvær da Widerøe startet opp sin første direkterute til Lofoten søndag. Allerede er det mange som har bestilt plass i sommer på disse flyvingene og Widerøe er derfor optimistisk med hensyn til økonomien for disse rutene. Man starter opp med flyving til Svolvær på tirsdag og søndag, mens man legger til torsdag også i skoleferien. Til Leknes vil flyvingen først bli på mandager og fredager, mens onsdagene kommer i skoleferien.

Prismessig er det akkurat nå mulig å reise billigere fra Skagen til Oslo, enn fra Svolvær. Årsaken er at det fortsatt er ledige seter på rimeligste alternativ hos Widerøe. Prisene skal ellers være like fra flyplassene i Lofoten og Vesterålen til Oslo, og reisetiden blir også den samme.

Fra Lofoten blir det i morgen også åpnet nye ruter direkte til Tromsø, slik at man kan fly med Widerøe uten mellomlanding både fra Leknes og Svolvær til Ishavsbyen.

Fra månedsskiftet ble ellers Narvik flyplass lagt ned. Nå skal passasjerene fra Ofoten samles til fly fra Evenes lufthavn.

Det nye selskapet, FlyViking, har akkurat tatt av med rute mellom Alta, Tromsø og Bodø. Her har man sagt at Lofoten skal inn på rutetabellen, og kanskje også Vesterålen. Foreløpig er det ikke noe avklart på dette. Selskapet har ellers ikke hatt en problemfri start. På grunn av tekniske feil man det vært flere innstillinger og bookingsystemet har også falt ut. Selskapet har foreløpig kun 2 fly i stallene, og venter på sitt tredje. I tillegg har man bestilt et større antall som vil komme på plass etterhvert.