Nye jobber til Bø

Kommunale regnskap skal gi nye jobber i Bø, når firmaet Zalaris straks oppretter kontor i kommunen. Hvor mange arbeidsplasser dette vil gi vet man ikke ennå, men det kan bli mange.

Direktør og grunnlegger av Zalaris AS, Hans-Petter Mellerud, har tro på etableringen i Bø (foto: Zalaris as).

– I de siste månedene har Bø kommune og Zalaris diskutert muligheten for et strategisk partnerskap med sikte på å etablere nye arbeidsplasser i privat sektor i Bø, og å forberede og implementere en kommunal løsning som dekker samme omfang av tjenester som Zalaris tilbyr andre kunder i privat sektor.

– Vi er både stolte og glade for å inngå en intensjonsavtale med Bø kommune. Zalaris har i mer enn 15 år vært en drivkraft for å etablere arbeidsplasser i denne regionen. Nå er det på tide å øke vår tilstedeværelse i et område vi vet har enda større vekstpotensial, sier Hans-Petter Mellerud, grunnlegger av og administrerende direktør i Zalaris.

I tillegg vil kommunen og Zalaris samarbeide for å tiltrekke seg potensielle nye kunder. Dette inkluderer andre kommuner i regionen, kommunale foretak og andre private selskaper som samme vil bidra til vekst i privat sektor i Bø, og omliggende områder.

– Vi ser et betydelig potensial for å støtte Bø og andre kommuner i regionen med teknologi og tjenester som vil gjøre kommunene i bedre stand til å forbedre digitalisering, redusere kostnader og frigjøre tid og ressurser for å levere tjenestene til lokalbefolkningen, sier Mellerud.

Partene har som mål å fullføre en pilotavtale innen utgangen av første kvartal i 2019 og starte arbeidet mot målene gjennom de kommende månedene.

– Vi har god kompetanse for lønnskjøring i Bø. Først legger vi opp til en pilotperiode på et par år. Når det offentlige Norge vil effektivisere, er dette typiske arbeidsplasser som like godt kan ligge i distriktskommuner. Zalaris har lyktes godt i Lødingen, og jeg har tro på at vi også skal lykkes i Bø, sier Bø-ordfører Sture Pedersen i en kommentar til Bladet Vesterålen.

I Bø skal det etableres et kontor for føring av lønn, med kommuner og offentlige selskap som primære kunder. -Her blir Bø første kunde, og de får overta den kompetansen vi besitter på lønn. De ansatte har vært positive til overføring, og synes det er spennende å være med og bygge opp noe nytt, forteller Sture Pedersen til BLV.