Nye anløp ventes

Vesterålen får besøk av cruiseskip 4 mandager på rad nå i mars måned. Det er fartøyene M/S AIDAaura og M/S AIDAcara som vekselvis vil anløp Sortland havn, slik de også har gjort før.

Skipene AidaAura og AidaCara har også tidligere besøkt Vesterålen og Sortland havn (foto: Sortland havn).

Skipene har med seg totalt over 5000 gjester til Vesterålen, og de tilbys en rekke aktiviteter i regionen. Det er i all hovedsak tyske, sveitsiske og østeriske gjester om bord på fartøyene, forteller havnesjef Rune W. Monrad i en pressemelding.

-Det er ingen tvil om at AIDA har fått øynene opp for vakre Vesterålen og alt det flotte vi har å by på. Så stor ære til både Visit Vesterålen og reiselivet i regionen som håndterer og legger til rette for storslåtte opplevelser i vakkert landskap.

Vår fantastiske natur er sentral, og lokker naturligvis mange. Det i kombinasjon med service og historiefortellingen danner grunnlaget for spektakulære Vesterålen, påpeker havnesjefen.

To hurtigbåter vil gå i skytteltrafikk for å bringe turistene inn til Trollfjorden. -Den glattpolerte nordveggen av monzonitt som kneiser over gjestene er verdt turen alene. Men levendegjøring av historien om Trollfjordslaget i mars 1890 da robåtfiskerne gikk til aksjon mot dampbåtene som forsøkte å stenge dem ute fra fisket, vel så viktig og del av vår egen kulturarv. En hendelse kanskje best illustrert i det berømte bildet «Trollfjordslaget» av Gunnar Berge, forteller Rune W. Monrad.

Det arrangeres også bussturer gjennom vakre Eidsfjorden og andre vil nok benytte muligheten til å ta pulsen på Nyksund og høre fortellingen om hvordan livet var der. Noen mer vitale gjester vil nok oppleve Vesterålsnaturen fra hundesleder.

De som virkelig er ute etter fart og spenning tar turen til Andøy og RIB-safari der ut på åpen sjø. Tilbudet står også åpent for de som heller vil få et innblikk i samiske tradisjoner og kultur hos Inga Sami Siida. I tillegg åpner Sortland kirke velvillig opp dørene for besøkende. Og for gjester som ikke drar på opplevelser, har jo Sortland by mye å tilby.

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende. Og som ellers oppfordrer vi både ung og gammel å både ta turen ned for å kikke, samt slå av en prat med passasjerene. -Vi ønsker både gjester, mannskap og fartøy velkommen til vakre Vesterålen, slår havnesjef Monrad fast.