Nok for Nook

Restauranten «Nook» på Sortland har valgt å stenge dørene etter bare et halvårs drift. Driften har ikke vært lønnsom og i samarbeid med gårdeier har man derfor valgt å avslutte.

«Nook» har drevet i samarbeid med utestedet «Petroleum Bar» og driften av baren fortsetter som før. Petroleum har vært en suksess siden oppstarten.

– Ser vi på økonomien i det, har det vært en kjempesuksess. Utfordringen har vært at det er fryktelig dyrt å drive restaurant i tillegg, sier styreleder i Petroleum, Jørgen Sollie, i en kommentar til nettavisen VOL.

Det var Gábor Wisniewski som drev kjøkkenet og restauranten Nook, og han ville satse på rimelig dagligmat. Markedet på Sortland var åpenbart ikke stort nok for dette tilbudet, ettersom det jo er svært mange andre kafeer og restauranter i byen. Nylig åpnet også Burger King ikke langt unna Nook.

Både Petroleum og Nook var altså i det bygget som opprinnelig var bensinstasjonen Esso, og det gir også forklaring på navnevalget til utestedet Petroleum.

-Nå går vi tilbake til den opprinnelige ideen. Den var at Petroleum skal være et eventsted, med ulike typer underholdning i form av diskotek, konserter og stand up. Lokalet på Petroleum er laget for disko, og vi har fått mange tilbakemeldinger på at folk liker seg der, sier Sollie til VOL.