Ny kafé etableres

Kaféen «Står han av» i Bø legges ned og eieren starter opp med helt nytt konsept på Sortland. Det ombygde senteret har fått navnet «Handelsparken» og her åpnes mange tilbud i mai.

«Sortland senter» har skiftet navn til «Handelsparken Sortland» og her åpner mange nye butikker i løpet av våren, inkludert en ny kafé med navnet «Duus matverk».

Simen Schølberg har drevet kaféen «Står han av» i Bø men varsler nå at han legger ned driften i løpet av kort tid. Samtidig har han stiftet et nytt selskap, med navn «Panorama Mat og Drekka AS», sammen med Elin Antonsen. Den nye kaféen skal være i Sjøgata 30 på Sortland, der man også finner Elkjøp, Rema og snart også Clas Ohlsson.

Det har tidligere vært snakk om at den nye kaféen i Sortland senter skulle hete Rustikk, etter mønster fra Harstad og Bodø. Dette er nå endret, slik at det nye serveringstilbudet vil hete «Duus matverk». En tilsvarende kafé er under oppstart i Narvik, der man tidligere hadde en Rustikk-avdeling. Bak «Duus» og «Rustikk» står Tore Myklevold i Ballangen og Cato Stubberud i Svolvær. Disse driver en rekke bakeri og serveringssteder i Nordland.

Det utvidede senteret begynner nå å ta form. Rema 1000 har nylig åpnet sin ombygde butikk, der man også har 100 kvadrat «brustad-bu» med søndagsåpen matvare. Neste ut er Kid interiør, som skal være på plass til den 3. mai, etter flytting fra Skibsgården. Clas Ohlsson, Sport1, KID Interiør, Duus Matverk, Elkjøp og Jysk skal åpne i mai måned, og i tillegg kommer Europris med en stor butikk.

Senteret eies og drives av Johnsen Eiendom AS, med utgangspunkt i Bø. Det var derfor trolig nærliggende å velge en sambygding til å starte opp og drive kaféen i Handelsparken. «Duus matverk» vil være lokalisert i 2. etasje og med flott panoramautsikt over Sortlandsundet. Simen Schjølberg har drevet «Står han av» i Bø ca 2 år, men forteller til nettavisen VOL at det har vært krevende å få økonomien til å gå opp, pluss familielivet utenom jobben.

Handelsparken har ellers nettopp søkt Sortland kommune om tillatelse til oppsett av to nye ladestasjoner for elbiler. Disse vil komme på parkeringen utenfor senteret. På sikt vil det trolig bli 3 slike ladestasjoner, der senterets kunder kan plugge i stikkontakten mens man shopper.