Ny kafé åpnet i Bø

Nesten helt ute i havgapet, på Hovden i Bø, er det nå åpnet en ny kafé. Da ble navnet naturlig nok «Storhavet kafé» og på menyen står både fiskesuppe, plukkfisk og mye annet godt.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, la selvsagt turen innom da Storhavet kafé åpne forleden, og ønsker grunder Elin Dahl lykke til med prosjektet – sammen med hjelperne Rune og Eline (foto: E. Pedersen).

-I ramsalte og kontrastfulle omgivelser på yttersida av Bø i Vesterålen, kan Fiskeværet Hovden As endelig presentere «Storhavet kafé». I den gamle skolebygninga i Hovden har det i sommer vært jobbet hektisk med å sluttføre nytt kjøkken og sette i stand kafélokalet, forteller Elin Dahl.

Lørdag kunne de første gjestene slippe inn i lokalet og ta for seg av ganske velassortert meny. Naturlig nok, med beliggenhet i fiskeværet Hovden, så er det et par fiskeretter på menyen. Som lunsjretter kan man velge mellom fiskesuppe, skalldyrsalat og blåskjell, dersom man ikke heller vil gå for kylling. Til middag er det bacalao og plukkfisk.

-Storhavet kafé vil ha et serveringstilbud bestående av kaker, lunsj, middag og dessert. Vi har ellers alle rettigheter, forteller Elin Dahl. -Vi har jobbet hardt for å kunne åpne i midten av juli, og vil ha åpent hver dag til og med 29. juli. Etter det blir det åpent i helgene, forteller hun.

Det er den gamle skolestua i Hovden som nå er pusset opp og omgjort til kafé. Beliggenheten er flott, rett ved den kritthvite stranda i Hovden – hvor man også kan se midnattsola.

Det er ikke hver dag at det åpner et nytt tilbud av denne kategorien i Bø, og lykkeønskninger er strømmet inn. Ordfører Sture Pedersen har dermed selvsagt en av de første gjestene, og på sin egen facebookside var ordføreren raskt ute med å anbefale det nye tilbudet.

Bak det nye tilbudet står firmaet Fiskeværet Hovden As, med Elin Dahl som eier og driver av kaféen. I første runde er det altså nå i juli måned man har åpent alle dager, mens det videre fremover blir i helgene.

Hovden er kanskje det stedet i Vesterålen man best kan nyte midnattsola, når skydekket lager en åpning. Har har man utsikt direkte mot storhavet. Moloen er blitt rustet opp sammen med havna, slik at det faktisk er mulig å kjøre med bobil helt ut til fyret. Allerede i sommer har mange turister oppdaget dette, selv om det er laget en ordinær «campingplass» på jordet like ved den nye kaféen.