Mye chrome og skinn

Nær hundre motorsykler fra hele Vesterålen og Lofoten var i dag samlet til Motorsykkelens Dag 2017 på Sortland. Nypusset chrome og skinn i mange varianter tiltrakk seg mye oppmerksomhet.

Sortland torg var nesten helt dekket av motorsykler i alle varianter, under treffet med Motorsykkelens dag som Vesterålen MC-klubb arrangerte i dag.

Etter suksessen med Motorsykkelens Dag i fjor stilte Vesterålen MC-klubb opp som arrangør også i år. På formiddagen samlet det seg nærmere 100 nypussede sykler på Sortland torg, og etterhvert fylte man opp hele torget med chrome og skinn i mange varianter. Her var det også kaffe og kaker, før man gjorde seg klar til felles utflukt langs veien.

-Alle varianter av MC er hjertelig velkomne til å stille ut sykkelen sin og delta i paradekjøringen, skrev Miriam Myrseth på Facebook og poengterte at alle må følger fartsgrensa på denne hyggeturen. Politiet var på plass ved avgang, for å sikre en trygg start på turen til Stokmarknes.

Mange skuelystne og interesserte kikket innom torget for å se eller høre på syklene. Også ved avgang fra torget var det mange som stoppet opp i lørdagshandelen og fulgte kortesjen. Turen gikk til Stokmarknes, før MC-folket returnerte og samlet seg ved lokalet til Vesterålen MC-klubb på Holmen.

Det sosiale i slike treff er viktig og mange kjørte i samlet flokk fra Lofoten, Harstad og andre steder, for å møtes til vårens første MC-treff på Sortland. Vesterålen MC-klubb har den senere tid pusset opp lokalene sine, men rakk ikke å bli helt ferdige til treffet. Likevel har man laget et opplegg som tar godt hånd om gjestene.