Mistenkt for branner

Politiet er kommet godt i gang med etterforskningen av brannene fra helga, som man mistenker er påsatt. En person i 20-årene fremstilles mandag for varetektsfengsling.

Vesterålen tingrett behandler spørsmål om varetekt for mistenkt for brannstifting (arkivfoto).

Flere branner og innbrudd har skjedd i Vesterålen de 3-4 siste dagene, og politiet etterforsker nå disse sakene bredt.

To personer ble pågrepet av politiet rett etter at hendelsene hadde skjedd natt til lørdag, mistenkt for å stå bak brannene. En av de to ble sluppet kort tid etter.

– Mistanken mot den andre personen, en mann i 20-årene, er styrket gjennom etterforskningen, sier politiinspektør Steffen Ravnåsen.

Den pågrepne mannen som er hjemmehørende i Vesterålen blir i dag mandag, framstilt for varetektsfengsling.

Selv om politiet har pågrepet en person pågår det en brei etterforskning. Det har i helga vært gjennomført en rekke vitneavhør og politiet har vært på de aktuelle åstedene med kriminalteknikere.

Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til at brannene startet, men politiets mistanke om at brannene er påsatt er styrket gjennom etterforskningen.

– På dette tidspunktet kan vi ikke gå nærmere inn på hva etterforskningen har vist, sier Ravnåsen.

Så langt har politiet oversikt over følgende hendelser: Brann campingvogn på Lilleheia på Sortland, natt til fredag 26.mars.

Deretter brann campingvogn i Regine Normanns vei, på Stokmarknes, natt til lørdag 27.mars. Brannen spredde seg til et hus som ble totalskadd.

Like etter var det brann i en campingvogn, i Nordnesveien på Stokmarknes, natt til lørdag 27.mars.

Flere tyverier fra kjøretøy og eiendommer denne helga er også en del av etterforskingen.

Brann i campingvogn i Kirsten Thodes gate, Stokmarknes, ble oppdaget søndag kveld (28.mars). Politiet sjekker om den kan knyttes til de øvrige hendelsene.

Politiet gjentar oppfordringen til beboere i området om å sjekke campingvogner, uthus og garasjer for å sjekke om det har vært ubudne gjester der.

Politiet ønsker også at publikum som har kameraovervåking på eller ved eiendommene sine i nærliggende områder, sjekker disse for relevante opptak i de aktuelle tidsrommene. Oppdager man noe der så ta kontakt med politiet på telefon 02800.