Ber om tips

Politiet etterforsker flere branner som har skjedd denne helga i Vesterålen. Nå ber man om tips og eventuelle videoopptak fra overvåkningskamera i aktuelle områder.


Det er etterforskningsleder Erling Johannessen i Nordland politidistrikt som forteller dette i en pressemelding søndag.

Natt til fredag 26.03.21 ca kl 05.30 ble det meldt om brann i en campingvogn på en privatadresse i Lilleheia på Sortland. Her brant altså en campingvogn opp og det var fare for at et nærliggende hus også ville bli overtent.

Natt til lørdag 27.03.21 ca kl 04.00 ble det meldt om ny brann i en campingvogn. Dette var på en privatadresse i Regine Normanns vei på Stokmarknes.

Også her brant det i en campingvogn, men ilden spredte seg videre til et hus som så ble totalskadd. Fire personer reddet seg ut i siste liten her.

Det ble under slukningsarbeidet her oppdaget brann i nok en campingvogn. Denne gang i Nordnesveien. Denne brannen ble slukket før vognen ble totalskadd.

Det skal også ha skjedd tyverier fra kjøretøy og eiendommer i samme tidsrom.

Tidligere samme natt, altså natt til lørdag ca kl 02.00, brant det i en bil i Øksnes, noen kilometer sør for Rødsand.

I nærheten av denne bilbrannen er det også blitt gjort innbrudd i en hytte.

Politiet ønsker at publikum som har kameraovervåking på eller ved eiendommene sine i nærliggende områder, sjekker disse for relevante opptak i de aktuelle tidsrommene.

En del personer har også overvåking knyttet til kjøretøyene sine, hvor opptak startes ved bevegelse rundt kjøretøyet.

Opptak gjort under kjøring i områdene med «dashcam» er også av interesse.

De som besitter relevante opptak, bes om å ta kontakt med politiet på tlf 02800, for bistand til sikring av filmene. Politiet kan også tipses på politiet.no

Politiet har pågrepet én person i forbindelse med brannene som har vært i Vesterålen i helga, hvor én familie mistet huset sitt.

– Politiet utelukker ikke at flere gjerningspersoner står bak, sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold på Sortland lensmannskontor til NRK.