Mildværet kommer

Tirsdag morgen våknet deler av Vesterålen opp til snøbyger og litt sur vind. Meteorologene mener imidlertid at mildværet vil komme, med sørvestlige vinder fra onsdag formiddag.

Vegene i Vesterålen har vært bare i påsken. Selv om det tirsdag morgen kom noen snøbyger, er det likevel gode kjøreforhold, slik bildet fra krysset i Langvassbukt her viser (foto: Statens Vegvesen).

Tirsdag formiddag blåser det opp til stiv kuling flere sted i Vesterålen, med vind fra nordvest. Dette gir også en del snøbyger. Vinden vil trolig holde seg på frisk bris til liten kuling på utsatte plasser og fiskefeltene, selv om den etterhvert dreier med sørlig og gir rom for plussgrader.

Vegene i Nordland er stort sett helt bare og det er gode kjøreforhold, melder Statens Vegvesen. Over Saltfjellet var det tirsdag morgen 17 minusgrader, men oppholdsvær og bar vegbane på E6. På E10 over Bjørnfjell er det nokså likt, men her meldes det om enkelte glatte partier.

Vesteråls-vegene har ingen spesielle meldinger, så her må man regne med at trafikk etter påske vil gå som normalt. Rv 83 Melvika, på strekningen mellom Harstad og Tjeldsundbrua vil det være lysregulering og nedsatt hastighet til 50 km/t. Årsaken er innsnevring av vegbanen på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Langtidsvarselet fra YR viser lite nedbør, bortsett fra onsdag og torsdag når det vil komme litt regn i Vesterålen. Temperaturen vil ligge på pluss 4-5 grader og det blir moderat vind fra sørvest.

Frem mot helga igjen vil det klarne opp og solen vil titte frem over det meste av Vesterålen, ifølge langtidsvarselet. Vi vil beholde noen få plussgrader.