Markerte friheten

Også i år ble 8. mai markert mange steder som frihetens dag i Norge. Lokalt i Vesterålen var det korte arrangement, uten ansamling av folk på grunn av korona-tiltakene.

Kystvakta la ned krans ved minnestatuen i sentrum av Sortland (foto: Kystvakten).

– Kystvakten feirer, som resten av Norge, frigjørings- og veterandagen. Flere av oss er blant de over hundre tusen nordmenn som har deltatt i operasjoner utenfor Norges grenser etter 2. verdenskrig.

Dessverre kom ikke alle hjem. Vi har markert dagen med minnestund og kransenedleggelse, skriver Kystvakten på sin twitterside.

For å markere 76-årsdagen for frigjøringen, samt hedre norske veteraner, la Hadsels varaordfører Åge Rusten i dag ned blomster ved minnebautaen utenfor Hadsel kirke.

– På denne viktige merkedagen minnes vi dem som har gitt sitt liv for vår frihet, sier han.

– Vi viser vår støtte og anerkjennelse til alle norske kvinner og menn som har gjort og gjør en innsats for å verne om fred og vårt demokrati, hjemme og ute.

Også i år satte koronaen en stopper for en større markering, men varaordføreren var uansett glad for å kunne markere den viktige dagen.

– I dag hedrer og tenker vi også på alle som har kjempet og tjenestegjort for Norge. Under krigens dager og i andre oppdrag for å forsvare og bevare freden.

Vær stolte av den innsatsen dere har gjort, sier Rusten.