Mange vil sjefe for reiselivet

Lista over søkere til jobben som reiselivssjef i Vesterålen er nå offentlig. Hele 18 personer har søkt og flere av disse er åpenbart sterke kandidater. Mange lokale navn dukker også opp, og noen er mer overraskende enn andre.

kulturkafeenmira

Sjefen for kafe og servering i Kulturfabrikken, Alexander de Mira Granskog, søker nå på nye jobber, blant annet som reiselivssjef i Vesterålen (fotomontasje).

Den kanskje mest overraskende søkeren til stillingen er nok Alexander de Mira Granskog (36), som i august ble tilsatt som leder av kafeen i Kulturfabrikken Sortland. Etter bare vel halvåret i jobben søker han nå nye utfordringer. Ikke bare er han søker til jobben i Vesterålen reiseliv, men han er også å finne på søkerlista som leder for Prøysenhuset på Hamar. Spanske de Mira Granskog kom til Kulturfabrikken fra Skandic hotell i Svolvær, der han var restaurantsjef. Han har utdanning innen restaurant- og hotellfag fra Spania, Sverige og Sveits, og har bodd flere år i Indonesia og Qatar. Spørsmålet er derfor om kafeen i Kulturfabrikken snart trenger ny sjef?

Litt mindre overraskende er det å finne Astrid Berthinussen (41), Nina Haugerud (26) og Joar Chrislock (47) som søkere. Dette er lokale søkere med sterk tilknytning til reiselivet i Vesterålen gjennom mange år. Berthinussen jobber allerede i Vesterålen Reiseliv som markedssjef. Hun leder klatreklubben Vesterålen vertikal og har deltatt i mye annet innen fritid og reiseliv i Vesterålen. Hun kjenner dermed både organisasjonen og oppgavene til Vesterålen reiseliv allerede.

Regionrådet ønsker søkere med et stort engasjement for å lede arbeidet med å gjøre Vesterålen kjent som et attraktivt reisemål. Interessen for Vesterålen er økende og vi ønsker å utvikle dette videre i samarbeid med både private aktører og kommunene, heter det i utlysingen. Slikt engasjement ligger nok nært hos både Roger Fagerli (57) fra Gratangen og Oddveig Jakobsen (43) fra Leknes. De er knyttet til reiselivet på sine sted, der Roger jobber ved Foldvik Bryggeferie AS og Oddveig ved Arctic Guide Service AS. Fagerli har åpenbart lyst til å flytte til Sortland, da han også stilte som kandidat til næringssjef.

Tom Gunnar Aasen (47) er en annen av søkerne, som flyttet til Sortland for ikke lenge siden sammen med Marthe Hov Jacobsen og deres barn. Han har bakgrunn fra en rekke kafeer, restauranter og hotell, og driver selv «Taste Norway» med profil på vinkjennere. Aasen jobber for tiden som forsikringsrådgiver i IF, men er altså klar til å jobbe for reiselivet igjen. Rune Eriksen (48) fra Bø og Børge Aafløy Opdan (39) fra Sortland er godt kjent i det lokale miljø, men ikke direkte knyttet til reiselivet. Børge driver butikken Ute på Sortland, med salg av turklær. Rune er grunderen fra Bø som var med å starte VOL og flere andre bedrifter, og han er nå næringskonsulent i Bø. Han har også søkt på den ledige jobben som «skolesjef» i Øksnes.

Flere andre har heller ikke åpenbar tilknytning til reiselivet, men kan være gode kandidater likevel. Marie Peyre (45) er kommunikasjonsrådgiver fra Gamle Fredrikstad, Morten Stenkjær (49) er kaptein fra Sortland og nå salgsleder for Rapp Marine, Hanne Uhre (31) er frisør fra Sortland, Eli Cora Myrseth (50) er adjunkt fra Dverberg, Aksel Snarby (25) er student fra Tromsdalen og Mona Mari Rasmussen (38) er student fra Sortland.

Tre søkere med mer direkte bakgrunn fra reiselivet er disse: Johanna Sandström (44) bor på Myre og har blant annet jobbet på Ekspedisjonen i Nyksund. Lisbeth Hansen (41) er reisekonsulent fra Harstad. Ingrid Bakker (27) er reservasjons- og billettansvarlig fra Sortland. Det er altså til sammen 18 kandidater å velge mellom og intervju av de mest aktuelle skjer første uka av juni. En innstilling til regionrådets arbeidsutvalg skal skal være klart til møtet 10. juni. Nåværende reiselivssjef Roy Odd Schøyen slutter altså i høst, og etterfølgeren bør være på plass 1. september