Mange lager sykkelfest

Både i Hadsel, Øksnes og Sortland blir det sykkelfest lørdag. Veiene stenges for biltrafikk store deler av dagen, men lokalt legges det opp til mye moro og sprell langs løypa i Vesterålen.

Slik så det ut i 2013 da Arctic Race passerte gjennom Sortland by, og noe slikt vil man kunne se på lørdag flere steder i regionen (arkivfoto).

Hadsel og Sortland var tidlig ute med å fronte sine lokale arrangement for Arctic Race, men også i Øksnes legger man nå opp til flere store tilstelninger. Lifjordkrysset skal passeres av syklistene to ganger, og her blir det derfor en stor samling.

Det er Øksnes Entreprenør AS, Enjoy Øksnes, Morild og Øksil som nå har gått sammen om et felles opplegg omkring sykkelrittet. Planen er å samle 200 personer i formasjon som en sykkel, sett fra luften, som så skal sette seg i bevegelse når ARN-kortesjen kommer.

Kafe settes opp og inntektene fra salg av mat, kaker og kaffe, vil gå til klubbene Morild og Øksil. Det frivillige foreningslivet er sentralt her, men det er også kommet god støtte og hjelp fra næringslivet i kommunen.

Enjoy Øksnes er skrevet ved hjelp av mange rundballer som Freddy Andreassen har plassert ut, med god anvisning fra Øksnes Entreprenør Geo (foto: Tim Hansen).

Både i Alsvåg og på Myre blir det egne arrangement. En portal på Myre skal ønske syklistene velkommen og her vil man få se et megastort oppblåsbart torskehode som symbol på skreikommunen.

Ved ungdomshuset i Alsvåg går UL Nybrott, Alsvåg Blandakor, Alsvåg IL og Torsdagsklubben sammen om et arrangement nesten hele lørdagen og dette regner man med skal bli en skikkelig folkefest, forteller Steinar Hansen i UL Nybrott til Bladet Vesterålen.

På Sortland blir det også festligheter hele lørdag. Ved Skibsgården og Kulturfabrikken starter man allerede tidlig med servering av gratis frokost, men selve ARN-arrangmentet kommer ikke i gang før etter 11.00. Syklistene skal etter planen starte opp ved 12-tiden og sykle ut av sentrum i retning Myre via Holmstaddalen.

Etter rundturen via Lifjorden, Alsvåg og Myre kommer syklistene tilbake til Blåbyen, før man igjen snur opp mot Ånstadblåheia og kjører over dalen og utover Eidsfjorden. Langs hele løypa blir det små og store påfunn.

Den store avslutning skjer i Hadsel, etter at man har syklet gjennom Stokmarknes, rundt øya og gjennom Melbu. Da bærer det opp mot Storheia, som for anledningen har fått nylagt asfalt. Her blir det finale mot toppen det tredje etappe avsluttes med målgang.