Stenger brua i 4 timer

Sortlandsbrua blir stengt i 4 timer lørdag på grunn av sykkelrittet Arctic Race. Store deler av Sortland sentrum avsperres også, og flere fylkesveier i Øksnes og Hadsel stenges deler av dagen.

Sortland kommune og flere nettsider forteller at Sortlandsbrua bli stengt i hele 6 timer lørdag. Dette er hovedfartsåren inn og ut av Vesterålen. Dermed blokkeres også all biltrafikk mellom Strand og Sortland by. Dette bekreftes av politiet.

– Sortlandsbrua blir stengt i tidsrommet kl. 1130 – 1600. Lokalt politi på stedet vil hele tiden foreta en vurdering og skjønn om det er mulig å slippe gjennom biler som venter og har behov for å komme over.

Vi skal gjøre så godt vi kan for at trafikken skal flyte og folk kunne passere, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt i en kommentar til Vesterålnytt.

Boreal driver flybussen mellom Evenes og Sortland og selskapet opplyser at flybussen med avgang kl 10.50 fra Evenes vil stoppe på Strand, ettersom brua er stengt når man ankommer hit. Passasjerene må derfor selv ta seg videre, eller vente til brua åpnes.

Busser og ferger blir også berørt ellers i regionen både fredag, lørdag og søndag, ettersom ARN-rittet flytter seg østover mot Narvik. Stengte veier gir stopp i trafikken mange steder i flere timer.

Sortland by får besøk av syklistene to ganger. Etappen starter her og byen passeres også på rundturen mellom Øksnes og Hadsel. Det betyr at Vesterålsgata blir stengt store deler av lørdag.

Strandgata, Havnegata og Kjøpmannsgata stenges for parkering på ettermiddag/kveld allerede fredag. Disse gatene vil være stengt for trafikk lørdag mellom kl. 10.00-16.30, opplyser Sortland kommune på sin hjemmeside.

Parkeringen ved Skibsgården og Kulturfabrikken blir også avstengt fra fredag kveld til lørdag ettermiddag. De som vil inn til Sortland sentrum må komme før lørdag klokken 10, men det blir trolig litt utfordring å finne ledig parkeringsplass.

Her er mer info fra Sortland kommune.

– Vi gleder oss til folkefesten og oppfordrer alle til å sette seg inn i vegstegninger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Bent-Are Eilertsen stabssjef for Nordland politidistrikt.

Politiet samarbeider tett med kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og selvfølgelig arrangør Arctic Race of Norway med å skape en trygg ramme for arrangementet. I tillegg er Utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt hentet inn for å forsterke politiet lokalt i forbindelse med sykkelløpet.

– Vi ønsker at dette skal bli en fin folkefest og vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, sier Eilertsen. Han forteller at politiet vil ha både synlig og usynlig sikkerhetstiltak, i tillegg kommer de til å være bevæpnet under gjennomføringen av Arctic Race.

– Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap er tjenestepersonene bevæpnet, sier stabssjefen i Nordland.