Vesterålnytt

Nytt fra Vesterålen

Linn Elise vant Anno

TV-serien «Anno 1537» er slutt og vinneren ble Linn Elise Rølvåg (33) fra Vesterålen, Sortland og Sigerfjord. Mange så tidlig på henne som en favoritt og det holdt altså stikk.

Sigerfjords Linn Elise Rølvåg gikk seirende ut av «Anno 1537» etter å ha slått de andre deltakerne en etter en gjennom 30 episoder av serien (foto: skjermklipp NRK).

Etter en jevn konkurranse i kunnskap var det Linn Elise Rølvåg som gikk seirende ut av «Anno 1537» på NRK i kveld. Hun gikk videre fra semifinalen etter en nokså nervepirrende skyteduell med Katja, der våpenet var armbrøst.

-Da var det siste innspurt av årets Anno! Jeg er så heldig og har fått være med helt til finaleuka! Det er litt trist at det går mot slutten, for jeg skulle ønske alle kunne få oppleve mer av disse fantastiske menneskene jeg har fått lære mye av og bli litt kjent med. Men, som alt annet kommer det til en slutt og der noe slutter starter noe nytt. Heldigvis slutter ikke gode vennskap selv om tv-ruta går i sort, sa Linn Elise Rølvåg før kveldens finale i «Anno».

Linn Elise fra Sigerfjord i Vesterålen har fått en stor «fanskare» mens hun har deltatt i TV-serien. Hun er dermed blitt en av Vesterålens mest kjente personer, sammen med Laila Lochert som de fleste bare nå omtaler som «Farmen-Laila». Linn er ikke bare vist på TV gjentatte ganger, men også i mange papir- og nettaviser. Til daglig er hun løytnant og helikopterpilot i 330-skvadronen på Banak i Lakselv. Hun flyr her Sea King-helikoptre, som snart skal fases ut og erstattes med nye redningshelikoptre av typen AW 101.

I tillegg til jobben i Forsvaret har Linn Elise hatt et ganske aktivt liv på fritiden. Paraglider har hun drevet med og i slutten av 2011 la hun ut på en ekspedisjon til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor, sammen med et par andre.

Dagbladet har skrevet to store reportasjer om henne. Først et intervju der hun fortalte om utfordringene ved å leve med cøliaki, og deretter et intervju om mer personlige ting. Før hun reiste tilbake i tid gjennom «Anno» hadde hun opplevd både samlivsbrudd, at faren gikk bort og hunden hennes døde.

Hun ble også nylig intervjuet av «Forsvarets Forum». Her ble hun spurt om hun kunne tenke seg å reise tilbake i tiden og leve videre som de gjorde i 1537: -Nei, jeg trives litt for godt i den moderne verden. Men jeg søker nok ofte mot litt enklere kår. Vår «tidsmaskin» i dag er å dra på telttur eller overnatte på en primitiv hytte uten vann og strøm. Og det gjør jeg nesten så ofte jeg kan, sa Linn til FF.​​​

Linn Elise forteller at hun gjerne tar utfordringer som melder seg. -Jeg griper mulighetene som dukker opp og liker å utfordre meg selv. Tidligere hadde jeg høydeskrekk. Derfor begynte jeg å klatre. Jeg var også redd for havet og tok derfor tok jeg dykkelappen mens jeg gikk på befalsskolen. Jeg lar ikke sånne ting få begrense meg.

Forrige program var det to praktiske prøver der deltakerne skulle lage et lite skrin og en øse av metall. Dette var laugsprøver i tre og harnisk. Linn Elise hadde den beste øsa og kvalifiserte seg dermed til semifinalen. Det gjorde også Simen Havig-Gjelseth, som var best i snekring. Katja Kålheim og Per M. Jensen var i duell med bæring av stein, og her gikk Katja seirende ut etter en test i utholdenhet som pågikk over en time.

Semifinalen i kveld stod derfor mellom Linn Elise, Simen og Per. Semifinalen bestod av både smiing og skyting på blink med det gamle våpenet armbrøst ved Erkebispegården i Trondheim anno 1537. Her ble det altså svært praktiske øvelser, som kanskje passet ekstra godt for den handtlige vesterålingen. Kniven smidde likevel Linn Elise feil veg, slik at Simen vant smiingen. I duellen mot Katja var det sigerfjordingen som gikk seirende ut og berget plassen i finalen.