Leonhard selger

LNS-konsernet skrumper inn ved at man nå selger datterselskapet Hålogaland Grus og Betong AS. Dette skjer vel en måned etter at man solgte Skaland Graphite AS på Senja.

Direktør Frode M. Nilsen i LNS-konsernet har solgt grafittverk og betongproduksjon (arkivfoto LNS).

LNS beholder det formelle firmaet etter Hålogaland Grus, men skifter navn på dette til LNS Industri AS. Innholdet i det gamle selskapet er solgt til Betong Øst AS og blir videreført i Harstad med navnet HGB Betong AS.

Hålogaland Grus hadde omsetning i 2017 på 121 millioner kroner, mens Betong Øst AS var betydelig større med omsetning på vel 500 millioner. Begge selskapene gikk med overskudd. Salgssummen for HGB er ikke kjent.

-Vi spisser virksomheten vår ytterligere og ferdigbetong ligger litt på siden av vår kjernevirksomhet, sier direktør Frode Nilsen i LNS som en kommentar til salget, gjengitt hos nettavsien VOL.

Dette skjer altså en måned etter at det ble kjent av LNS har solgt grafittverket på Senja. Skaland Graphite AS har slitt med å lønnsomheten gjennom mange år og gikk med en halv million i underskudd i 2017. Året før var underskuddet 2 millioner.

Kjøperen av Skaland Graphite AS er det australske selskapet MRC ltd. Selgeren er Leonhard Nilsen & Sønner Eiendom AS, som er morselskapet i LNS-konsernet.

-Vi har valgt å selge. Kjøperen skal videreutvikle selskapet, og vi er sikre på at dette blir bra for Senja-samfunnet, sier styreleder Frode M. Nilsen til Nordlys.

LNS består etter dette av LNS entreprenør AS, Hålogaland Element AS og LNS Spitsbergen. Man har også aksjer i Rana Gruber AS, via datterselskapet LNS Mining AS. Det er fortsatt Nilsen-familien som kontrollerer eierskapet i LNS-konsernet.