Lanserer ny ordfører

Neste år skal det være kommunevalg og Sortland Høyre er allerede nå ute og lanserer sin mulige ordfører. Det er Marthe Hov Jacobsen (41) som trolig havner øverst på lista for de blå i Blåbyen.

Marthe Hov Jacobsen kan bli Sortlands nye ordfører, om den blå blokken (H og FrP) får flertall etter kommende valg (fotomontasje av to bilder).

Nominasjonskomiteen i Sortland Høyre har innstilt enstemmig på Marthe Hov Jacobsen, forteller partiet i en pressemelding. Den endelige bekreftelsen av ordførerkandidat vil foregå på Sortland Høyres første nominasjonsmøte den 11. juni.

Partiet har over lengre tid bedt om forslag på ny ordførerkandidat, ettersom det ikke var noen klare til å overta stafettpinnen etter Grete Ellingsen. Når man nå går offentlig ut med den nye kandidaten, skjer dette trolig etter en bred debatt innad i kommunepartiet.

Nominasjonskomiteen har i sin innstilling lagt stor vekt på Marthe Hov Jacobsens samfunnsengasjement og evne til å se de store linjene, men fortsatt brenne for enkeltsaker. – Hun er politisk lettlært og har på få år knekt den politiske koden. Marthe uttrykker seg presist og tydelig, på en kortfattet og diplomatisk måte, noe vi mener gjør henne til en klar og tydelig debattant, påpeker Sortland Høyre.

– Hun har bred erfaring fra markedsføring, strategi, organisasjon og ledelse, og er en ryddig og respektert kandidat til å innta ordførerkontoret på Sortland i neste periode. Hun er dessuten en omgjengelig, raus og uhøytidelig person, med bena godt plantet på jorda og med et stort hjerte for Sortland, skriver lokalpartiet i sin redegjørelse.

Marthe er utdannet siviløkonom fra BI og har i tillegg 3 års studier i juss og statsvitenskap. Fra endte studier til hun flyttet hjem til Sortland i 2014, jobbet hun i bokbransjen i Oslo, deriblant som nordisk markedssjef i Bazar Forlag og kampanjeleder i Norges største bokhandlerkjede, ARK. Hun er nå tilsatt som markedssjef i Trollfjord Bredbånd AS på Stokmarknes.

Marthe Hov Jacobsen har i denne perioden hatt flere politiske verv. I tillegg til fast representant i kommunestyret er hun opposisjonsleder i driftsutvalget og første vara i formannskapet. Hun er også medlem av administrasjonsutvalget og styremedlem i Kulturfabrikken KF.

For de som ikke er særlig lokalkjente i Sortland så kan det nevnes at Marthe Hov Jacobsen er datter av Hans Jørgen Jacobsen, som har deltatt i lokalpolitikken for Høyre i mange år. Hennes mor er kunstneren Tove Hov Jacobsen, som er en av Vesterålens mest kjente malere. Marthe er ellers småbarnsmor og gift med Tom Gunnar Åsen.

Høyre er største parti i Sortland kommune og med hjelp av FrP vil man kunne sikre flertallet, dersom prognosene fra nasjonale galluper slår til. Høyre fikk 1.714 stemmer ved forrige valg i 2015, mens Arbeiderpartiet fikk 1.343. FrP fikk 360 stemmer og dermed fikk den blå blokken 2.074 stemmer til sammen, av de 4.652 avgitte stemmene. Av kommunestyret i Sortland så har Høyre og FrP 13 (av 27) representanter, mens den rød-grønne blokken har en mer.