Lager Farmen-stemning

Nå kan du oppleve Farmen-stemning på torget, med et gratis arrangement fredag ettermiddag. Farmen-Laila stiller selvsagt og det blir både konkurranser og husdyr på nært hold.

Laila Lochert fra Sortland ble landskjent da hun vant Farmen 2016 og fikk mye ros for sin væremåte og faglige kunnskap på gården. Nå stiller hun til marked på Sortland torg fredag og Svolvær lørdag, sammen med Eiliv Bjerkerud (Farmen 2015), og skal lage skikkelig Farmen-stemning.

-Dette tror vi skal bli skikkelig moro. Flere lokale bedrifter stiller med boder der de vil presentere sine lokale gårdsprodukt. Det blir noen husdyr også, blant annet sauer og lam, geiter og høner. Og så blir det uhøytidelige konkurranser i melkespannholding, slegge, saging og tautrekking. Alt i Farmen-stil.

Dette forteller Trond Fenes til VNY.NO. Han er salgsleder for K.A Karlsen Bygg AS, som er lokal forhandler for Saltdalshytta. Det er jo en slik hytte Laila Lochert vant i Farmen 2016 og nå skal sette opp ute i Eidsfjorden. Sammen med leverandøren Saltdalshytta er det KA Karlsen Bygg AS som sponser Farmen-markedet som nå holdes på Sortland og i Svolvær (og denne PR-saken).

-Vi starter opp selve arrangementet i 11-tiden på lørdag og holder det gående utover dagen. Her er det bare å møte opp og utfordre en venn til tvekamp. Melkespann står klare og både slegge og sag er alternativ for de konkurranselystne. En liten premie blir det også for de som deltar, forteller Trond Fenes.

Lørdag blir det altså marked i Svolvær. Saltdalshytta deler ut to sponsoravtaler á 25.000 kroner til en lokal klubb eller forening. En «sjekk» fredag på Sortland og en på lørdag i Svolvær. Hver person som deltar i en tvekamp under markedet gir én stemme til sin klubb eller forening. En deltager betyr altså ett ekstra lodd og det hele avgjøres med en loddtrekning på slutten av dagen.

Til markedet er det påmeldt mange lokale lag og foreninger. En av klubbene i Vågan og en i Sortland vil stikke av med sponsing for 25.000 kroner.

Tvekamp i saging mellom Farmen-vinnerne Laila Lochert (2016) og Eiliv Bjerkerud (2015). Fredag kan du selv delta i tvekamp, mot en av disse eller en venn som du utfordrer. Alternativ er holding av melkespann, slegge eller tautrekking.

I tillegg til lek blir det landlig stemning med levende gårdsdyr og marked med lokale gårdsutsalg. Aimees farm fra Stamsund stiller opp i Svolvær med egenproduserte varer. Det samme gjør Linn Gunns gårdsbakeri fra Bøstad. Solheim gård fra leknes har med seg høner, egg og gourmetkylling. Jorids Lefsebakeri stiller med «hjemmebakte» lefser i hele 10 varianter.

-Vi er selvsagt ekstra glad for at værmeldinga er så god. Med 25 varmegrader og skikkelig Farmen-stemning, skal dette blir et flott arrangement for hele familien. Vi håper riktig mange ser seg tid til å komme innom, sier Trond Fenes. Bedriften selv vil selvsagt være på torget også, sammen med Saltdalshytta. Firmaet Altaskifer kommer også, og de vil forsøke å grille pølser på skifer.

Bildet her er fra tilsvarende arrangement på Hellerudsletta, der Laila er i tvekamp med en av publikum som ville teste ferdighetene i saging.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med KA Karlsen Bygg AS og Saltdalshytta, som en PR-sak om arrangementet.