Kvinner tar over

Leder for teknisk etat i Sortland, Torgeir Tobiassen, overlater snart roret til Ann-Kristin Vinje. Også i Vesterålen regionråd er det en kvinne som tar over styringen, når Bianca Johansen tiltrer.

Torgeir Tobiassen (66) går etter eget ønske av som kommunalsjef for teknisk i Sortland og slutter i løpet av august måned (arkivfoto).

Sortland kommune har nå tilsatt Ann-Kristin Vinje (49) i stillingen som kommunalsjef plan og utvikling. Tidligere var denne stillingen kalt «kommunalsjef teknisk», men blir nå litt endret når Torgeir Tobiassen fratrer. Vinje starter i jobben fra 1. august 2018.

Det er en annen kvinne som nå forteller dette til pressen, nemlig rådmann Randi Gregersen. Dermed får Sortland kommune en ny kvinnelig leder, under ordfører Tove Mette Bjørkmos politiske ledelse.

Vinje har tidligere vært assisterende rådmann både i Sortland og Hadsel, men kommer nå fra stillingen som leder for regnskapsførerne i Accountor Vesterålen. Hun er utdannet siviløkonom med spesialisering innen ledelse og effektivitet.

En annen kvinnelig toppleder er også tilsatt nettopp med kontorsted Sortland. Dette er Bianca Johansen (38) som skal lede de 13 ansatte i Vesterålen regionråd. Bianca Johansen kommer fra stillingen som seniorrådgiver i sekretariatet til Arctic Economic Council. Hun har også jobbet for NHO reiseliv i Nord Norge, Barentswatch og OL i Tromsø.

Arbeidsutvalget i Regionrådet har altså ansatt Johansen for å lede sekretariatet, og man håper at 38-åringen tar med seg familien og flytter til Vesterålen, hvor hun også har sine røtter

-Vi er svært glade for å få Bianca Johansen med på laget som skal utvikle Vesterålen videre, sier Siv Dagny Aasvik i en pressemelding. Hun er selv ordfører i Hadsel og leder i Vesterålen regionråd.

-Bianca har den rette kombinasjonen av kompetanse om strategisk utvikling og kunnskap om utfordringer i nordområdene og Vesterålen især. Med sin bakgrunn og gode energi mener vi Bianca er den rette til å lede sekretariatet til regionrådet inn i fremtida, mener Aasvik.

Også rådmann Randi Gregersen er svært fornøyd med sin nye leder og er glad for at Ann-Kristin Vinje har takket ja til stillingen som kommunalsjef for plan og utvikling i Sortland kommune. -Vinje vil med sin utdanningsbakgrunn og yrkeserfaring bidra til å styrke kommunen og kommunens ledelse. Vi ser frem til at hun starter opp hos oss i Sortland i august, sier rådmann Gregersen i sin pressemelding.