Kveldstreff på Melbu

Fredag kveld blir det nytt arrangement ved Melbu hovedgård, der man kan vandre på lyssatte stier og oppleve kulturelle innslag på ferden. Mange har deltatt i forberedelsene for dette.

Også tidligere har det vært høsttreff ved Melbu hovedgård, der hele familien kan delta. Bildet har Bjørn Eide tatt for Kultursamarbeidet i Vesterålen.

-Vi ønsker velkommen til Elvelangs og bekk-i-mellom på Melbu fredag. Den 1,5 km lange løypa fra Andedammen ved kirka til Kos & Amfi, vil være lyssatt med fakler og andre lysinstallasjoner. Langs stien vil publikum også få kulturopplevelser fra flere av Vesterålens fantastiske kulturliv, samt fra gjester.

Dette forteller Vibeke Suhr, som er daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen. Siden april har arbeidsgruppa for arrangementet lagt ned mye arbeid for å gi publikum en god opplevelse.

-Arbeidet har vært lystbetont, ikke minst fordi vi har blitt møtt med engasjement og positivitet når vi har spurt folk og organisasjoner om å bidra, sier Suhr.

Viktige bidragsytere langs løypa er frivillige enkeltpersoner og lag. Blant årets kulturinnslag vil det både være nye og tidligere deltakere som bidrar. Vi har også med oss kulturinnslag med profesjonelle kulturutøvere i tillegg Light night Elvelangs-prosjektet.

-For utenom det vidstrakte og avgjørende samarbeidet vi har med Museum Nord, har vi fått en ny stor samarbeidspartner i år. Det er Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap, som denne uken har  internasjonale kunstnere på besøk. Det er tredje oppholdet til kunstnerkollektivet Artist Developers som Nordland Akademi og Museum Nord har hatt på besøk gjennom prosjektet Neptun Art Science Lab.

Kollektivet består av Dr Keir Williams, Dr Dave Meckin, Joe Fairweather Hole, Alice Helps og Rhiannon Evans. De har med seg fotograf og entreprenør Joshua Greenidge, som har sitt intership ved Nordland Akademi denne uken.

Alice Helps er kunstnerisk leder for Light Night Elvelangs som de kaller prosjektet. Neptun Art/Science Lab er denne gang støttet av Nordland fylkeskommune, noe også Elvelangs og bekk-i-mellom er.

Når mørket siger på blir det lyssetting i skogen ved Melbu hovedgård. Dette bildet er fra en tidligere anledning, som Bjørn Eide har fotografert for Kultursamarbeidet.

Kunstnerne vil ha workshops/kunstverksted på skoler på Melbu, samt en åpen workshop på torsdag. Workshopene, ledes av kunstner Rhiannon Evans og Alice Helps, og deltakerne får lære å lage lanterner. Disse vil bli en del av en større installasjon som skal presenteres på Elvelang og bekk-i-mellom. Elvelangs og bekk-i-mellom er glad for samarbeidet med Akademiet, og stolt over å kunne presentere internasjonale kunstneres arbeid som en del av kulturstien.

-Vi oppfordrer folk til å kle seg godt, slik at de kan tilbringe noen timer ute. Ta også gjerne med matpakke. Vi ber om at alle viser aktsomhet i forhold til levende lys, da vi venter mange publikummere. Velkommen til høstens vakreste eventyr på Melbu, sier Vibeke Suhr.

Dersom publikum ønsker seg en kulturell helaften på Melbu, kan Elvelangs-gjengen anbefale Hadsel Lives konsert med Trondheim-solistene og Alexander Rybak først, og deretter vandring langs den lyssatte kulturstien.