Kontroll i Solstaden

UP var på oppdrag i Vesterålen mandag og gjennomførte laserkontroll. Så fornøyd med vårværet var patruljen, at Sortland like godt ble omdøpt til «Solstad».

Upåklagelig værforhold på «Solstad» da UP gjennomførte laserkontroll (foto: Politiet).

En melding på Facebook mandag forteller at UP var på kontroll i Vesterålen. -Patruljen på Sortland var velsignet med både fine arbeidsforhold og fin utsikt på en av dagens trafikkontroller, skriver politiet på egen FB-side.

Samme etat legger også ut rapport på Twitter om at man gjennomførte laserkontroll på «Solstad» og skrev ut 5 forenklede forelegg for brudd på 60-sonen. Høyeste fart var 77 km/time.

Ettersom Vesterålnytt ikke kjenner noe sted i Vesterålen som heter «Solstad», så må det altså være Sortland som fornøyde politifolk døpte om i gleden over det fine vårværet.

Sol og 11 plussgrader gjorde sikkert arbeidet rent hyggelig, og kun 5 bøter var heller ikke avskrekkende – om kontrollen da foregikk på riksvegen rett sør for sentrum av byen.

Solstaden Sortland hadde vitterlig 11,6 varmegrader mandag, som er årets hittil beste notering.

Denne uka er det internasjonal trafikkontrolluke. Det overordnede målet for kontrolluken er å redusere antall drepte og hardt skadde på norske veier.

Fart over fartsgrensen/og eller for høy fart i forhold til forholdene er en av hovedårsakene til dødsulykker i trafikken.

Tidligere på dagen knep UP en bilist ved Kanstad, der vedkommende ble målt til 102 km/time i 80-sonen.

– Kjør forsiktig, er den klare oppfordringen fra de uniformerte kontrollørene langs veikanten.