Klart for nye cruise

Sesongen for cruisebåter i Vesterålen starter allerede mandag når Sortland får besøk av «Aidaaura» og 1.200 gjester. Frem til sommeren blir det 7 anløp av cruiseskip i Sortland havn.

MS AIDAaura har vært på besøk i Vesterålen en gang tidligere, med gjester fra Sentral-Europa (foto: Sortland havn).

11. februar starter årets cruisesesong i Vesterålen, og det første skipet som ankommer er M/S AIDAaura. Skipet blir liggende ved Terminalkaia i Sortland stort sett hele dagen, melder driftssjef Einar Glad Hansen.

Skipet besøker Vesterålen hele fire ganger frem til slutten av mars, pluss et anløp i sommer. I perioden frem til 1.april vil det være syv anløp. Dette er andre anløpet av AIDAaura, da skipet også gjestet Sortland første gang i juni i fjor.

Fartøyene til AIDA har i all hovedsak tyske gjester med seg til vår vakre region. Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende.

-Vi oppfordrer alle til å slå av en prat med passasjerene, da kanskje den største opplevelsen for mange nettopp er en prat med de som bor i vakre Vesterålen, sier driftssjef Hansen.

Skipet bringer nærmere 1.200 passasjerer til Vesterålen og på programmet for disse står blant annet RIB-safari i Andøy, utflukt til Nyksund, busstur gjennom vakre Eidsfjord med besøk på Hurtigrutemuseumet, samiske tradisjoner hos Inga Sami Siida og mini-cruise til fantastiske Trollfjord. Sortland kirke åpner i tillegg dørene for besøkende.

-Vi ønsker MS AIDAaura velkommen til vakre Vesterålen! Neste cruiseanløp er allerede 21. februar og da er det MS «Saga Sapphire» som ankommer med ca. 700 passasjerer der hovedtyngden er engelske, forteller driftssjef i Sortland havn, Einar Glad Hansen.