Klar til å ta imot vrak

Reno-Vest er nå klare til å ta imot bilvrak og andre utrangerte kjøretøy på to og fire hjul. Torsdag åpner man anlegget ved basen i Ramnflauget ved Sortland, som regionens eneste mottak.

Eilif og Bent er klare til å motta biler og andre utrangerte kjøretøy fra vesterålingene, når Reno-Vest nå åpner sitt nye mottak ved Sortland (foto: Reno-Vest).

Nytt i 2018 er at det også betales vrakpant for bobiler, campingvogner, combicamp, motorsykler og mopeder. Det blir nok derfor ikke bare gamle personbiler som kommer til Reno-Vest nå, men mange andre kjøretøy som har stått henslengt rundt i Vesterålen.

-Vi tar av alle hjul og reservehjul, tapper ut spylervæske, væske fra aircondition, bremsevæske og kjølevæske. Vi tar også hånd om bilbatteriet, katalysatoren, olje, oljefilter og bensin/diesel før bilen blir presset sammen og sendt til gjenvinning, forteller Eilif, som er ansvarlig for bilsanering hos Reno-Vest.

‒ Ta med vognkort, legitimasjon og kontonummer, så ordner vi papirarbeidet. Og etter kort tid er vrakpanten på 3000 kroner på kontoen. Det er beløpet myndighetene betaler for at du vraker bilen din.

Når kunde kommer med en gammel campingvogn til vraking, må det framvises chassisnummer og registreringsnummer på vogna for at vi skal kunne vrake den. Levering går raskere om man har dette klart på forhånd, forteller Eilif.

-Er du usikker på registrering kan du gå inn på hjemmesidene til Skatteetaten og Statens Vegvesen. Hvis det ikke finnes noe informasjon som kan brukes til å vrake vogna, men om kunden fremdeles ønsker at vi skal ta imot den, må man betale prisen for usortert avfall når man leverer en slik campingvogn (4,29 kroner per kilo). Vi fyller ut skjema og kunden må legitimere seg, heter det i en pressemelding fra fra Reno-Vest.

Et gammelt bilvrak som ikke kan identifiseres kan vi ta imot gratis. Kunden må uansett legitimere seg og underskrive på hva han har levert til oss. Campingvogner og biler som leveres til vraking kan ikke inneholde søppel.

Man må ha prøveskilt på vrakbilen dersom en velger å slepe bilen til regionmottaket. Dette for at vrakbilen skal være forsikret mot eventuelle uhell. Har man bilen på henger, trenger en ikke å ha prøveskilt.

Satser for vrakpant i 2018 er som følger: Personbiler 3.000 kroner, varebiler 3.000 kr, motorsykler 500 kr, mopeder/lett motorsykler 500 kr, bobiler og campingvogner 3.000 kr, snøscooter 3.000 kr, minibuss mindre enn 6 meter 3.000 kr og campingtilhenger 3.000 kr.