Kjente navn på lista

Øksnes Arbeiderparti har nå satt opp sin endelige liste for kommunevalget til høsten, og ordfører Karianne B. Bråthen er klar for fire år til, dersom velgerne gir henne og partiet fornyet tillit.

Silje Kristoffersen (til venstre), Geir Rognan og Karianne B. Bråthen utgjør toppen av lista denne gang (foto: Øksnes AP).

Sittende ordfører i Øksnes, Karianne B. Bråthen, er klar for en ny periode i lokalpolitikken dersom valget går slik hun håper. Da kan Geir Rognan bli varaordfører, og det betyr et lite comeback for ham i Arbeiderpartiet, noe han selv er godt fornøyd med.

Nominasjonsmøtet i Øksnes AP ble gjennomført før jul og sist søndag hadde man årsmøte og kandidatsamling. Åsunn Lyngedal var da på besøk, og hun sitter som representant på Stortinget for AP.

Nominasjonskomiteen og dets leder Hilde J. Hansen har gjort en formidabel innsats for å fylle valglisten, som er blitt en bra blanding av kandidater med erfaring, pluss noen nye fjes i politikken.

På tredje og kumulert plass, finner man Silje Kristoffersen. Hennes motivasjon for å gå inn i lokalpolitikken var ønsket om å bidra til gode politiske debatter, og det vil hun nå kunne påvirke mer aktivt.

Øksnes AP har også fått med seg noen «nye» innbyggere på lista. Vigilija Svezikiene er en av dem og hun brenner for at stemmen til arbeidsinnvandrerne skal komme mer fram i lokalpolitikken.

Her er de fleste kandidatene fra kommende valgliste i Øksnes AP samlet under mandagens nominasjonsmøte (foto: Øksnes AP).

På lista finner man eller en del godt kjente navn fra lokalpolitikken de senere år, som Yngve Hansen, Staale Meløy, Hans Kristian Hansen og Knut Reidar Haaheim.

Selv om det gjerne skulle vært flere damer på lista, er partiet fornøyd med alle de som har takket ja til å gjøre en innsats i lokalpolitikken i Øksnes, skriver nyvalgt leder, Knut Reidar Haaheim, i en pressemelding.

1-2 Karianne Bertine Bråthen

3-4 Geir Rognan

5-6 Silje Kristoffersen

7 Yngve Hansen

8 Linn Therese Warem

9 Knut Reidar Haaheim

10 Hans Kristian Hansen

11 Per Erling Bjørkås

12 Marianne Arti Kyrresdatter Reinholdtsen

13 Keven Vottestad

14 Vigilija Svezikiene

15 Kurt Karlsen

16 Michel Jürgensen

17 Dag-Einar Hansen

18 Lisa Merete Myhre

19 Trond A. Nilsen

20 Hilde Johanne Hansen

21 Alf Roger Jakobsen

22 Andreea Pana

23 Staale Meløy

24 Tommy Hoholm

25 Geir Olsen

26 Adrian Pana

27 Ragnar Martin Pedersen