Holmstad-korps feirer

Lørdag blir det 40-års fest for Holmstad skole- og amatørkorps på grendehuset. Jubileet markeres med «Blues Brothers-konsert» der man også har fått med seg andre artister.

Øvingene har den senere tid vært intense for Holmstad skole- og amatørkorps, som skal ha konsert på lørdag for å feire sin 40-årsdag (foto: J.M. Johansen)

I tillegg til korpset selv står også Torgeir Steinsland og Remi Kristiansen på plakaten, sammen med Anniken Gynnild-Johnsen. Dette er tre habile vokalister, som har deltatt i mange ulike musikalske sammenhenger. Konserten på Indre Eidsfjord grendehus blir dermed mye mer enn bare tradisjonell korpsmusikk.

Vokalist Torgeir Steinsland har en særegen kraftfull stemme og har blitt sammenlignet med artister som James Brown og David Lee Roth. Steinsland har gjort flere prosjekt, hvor et av dem har vært å kle rollen som Tom Waits. Anniken Gynnild-Johnsen er en ung sanger fra Bø, som har hatt en del lokale opptredener og høstet mange lovord. Hun sang nylig i Kulturfabrikken sammen med Sortland Musikkforening under åpningen av årets kulturuke.

Remi Kristiansen er ellers en velkjent trubadur i Vesterålen og Lofoten. Med stor spilleglede har denne karen fra Sortland reist land og strand rundt i 20 år og underholdt folk på puber, resturanter, bygdehus, bryllup, bursdager og andre sammenhenger. Remi begynte å spille i forskjellige band som 15-åring. Fra 18 års-alderen og frem til dags dato har han levd utelukkende av spilleoppdrag som freelance-musiker i alle mulige slags sammenhenger. Remi har også spilt med band som «January», Marith Endresen Band og «Roots`n Boots».

Konsertens hovedattraksjon er imidlertid korpset selv, som kanskje mot alle odds nå har holdt på i 40 år. Holmstad skole- og amatørkorps er en blanding av godt voksne og en del yngre med stor spilleglede.

Dirigent vil være Hovard Wøhni, som begynte å lede Holmstad-korpset sist høst. Han hadde da flyttet fra Vardø til Sortland sammen med kone og barn. Hovard er selv dyktig på klarinett. Han er aktiv musiker, instrumentallærer, dirigent og produsent, med klassisk musikkutdanning fra Tromsø og Tyskland.

På denne bakgrunn inviterer altså Holmstad skole- og amatørkorps både bygdefolket og andre vesterålinger til jubileumskonsert lørdag.