Synne og Magnus

Sjakkstjernen Magnus Carlsen (26) er blitt kjæreste med Synne Christin Larsen (22) fra Alsvåg, skriver VG. Forholdet bekreftes av hans manager. På Carlsens private Facebook-profil kommer det frem at han gikk inn i et nytt forhold med Synne på Valentinsdagen den 14. februar.

– Jeg kan bare bekrefte at det stemmer, men utover det ønsker ikke Magnus å si så mye mer om dette, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

I et intervju med «The Guardian» i 2013 uttalte Carlsen seg om hva slags jenter han ikke liker. -Jeg liker virkelig ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke med meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var unge. Det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, sa Magnus da. Det kan tyde på at det ikke er sjakk-ferdighetene til Synne som har vært avgjørende for Magnus.

Synne har gått videregående skole på Stokmarknes og valgte der medialinjen. Da hun var ferdig i 2014 fikk hun sommerjobb i «Filmambulansen» sammen med Henning Aronsen Olsen fra Sortland. De brukte mye av sommeren til å være bort filmproduksjon til unge sør i Nordland. Den noe spesielle sommerjobben fikk ungdommene etter å ha hatt filmentusiast Kolbjørn Hoseth Larsen som lærer, og fordi de viste stort engasjement for film.

Synne Christin Larsen har ellers holdt en lav profil i media. Hun skal ha hatt med seg Magnus Carlsen til Øksnes tidligere i vinter, uten at det da ble noe oppslag i media. Nå har imidlertid forholdet mellom de to blitt lagt merke til i media over hele Norge.