Hektisk i havna

Uka i Sortland havn startet ganske hektisk, med anløp av cruiseskipet «MS AidaCara» og hurtigruten «MS Lofoten». Over tusen cruise-passasjerer ville i land og se på lokale attraksjoner.

Cruiseskipet «AIDAcara» ruver godt ved Sortland havn. Lasteskipet «Mekhanik Fomin»lå fortsatt ved kai mandag, mellom cruicern og «KV Senja».

Med 1.100 passasjerer og et mannskap på 400 førte «M/S AidaCara» til litt ekstra aktivitet i Sortland havn på mandag. Det er tredje besøk av dette skipet i år, og båten kommer også tilbake i begynnelsen av april. «AidaCara» er på et 15 dagers cruise som startet i Hamburg. Passasjerene får besøke flere havner langs Norskekysten. Skipet går deretter innom Århus før cruiset avsluttes i Kiel. Planen er av «AidaCara» også skal komme innom Sortland i 2018.

Også denne gangen fikk cruisepassasjerene tilbud om bussturer til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes, rundt Eidsfjorden og til Nyksund. De som ønsket å se rein kunne besøke «Inga Sami Siida». Mulighetene fra Sortland er også kvalsafari med hurtigbåt eller tur til Trollfjorden. Dessuten hadde «M/S Sjøblomsten» tilbud for turistene om turer på Sortlandsundet fra Torghuken.

Det russiske lasteskipet «Mekhanik Fomin» lå fortsatt til kai på Sortland mandag. Hele helgen har mannskapet brukt til å ordne lasten, etter at den forskjøv seg og gav skipet 30-40 grader slagside utenfor Hadseløya natt til lørdag. Skipet er 85 meter langt og bygget i 1991. Skipet frakter trelast og var på veg fra Arkangelsk til Inverness i Skottland. «Mekhanik Fomin» mistet to pakker med trelast i sjøen sørvest av Hadseløya, hver på ca 5 kubikmeter.

Hurtigruta anløper Sortland regelmessig og mandag var det den gamle «MS Lofoten» som var innom. Ved kai sammen med det store cruiseskipet ble den gamle traveren nokså liten, og passasjertallet er da ganske annerledes her.

Ved Kystvakten lå «KV Senja» og «KV Magnus Lagabøte» til kai mandag, som bidro til et ganske variert bilde av havneområdet.