Hill-Marta gir seg

Fylkesmannen i Nordland, Hill-Marta Solberg, fyller snart 67 år og har bestemt seg for å ikke ta en ny periode når hennes åremål løper ut ved årsskiftet. Hun har vært pendler i 44 år.

Hill-Marta Solberg fyller snart 67 år og vil tre inn i pensjonistenes rekker når hun går av som fylkesmann ved årsskiftet (foto: FMN Mats Jensaas).

– Jeg har vært 44 år i arbeidslivet, og blir 67 år nå i høst. Det avgjørende for meg er at jeg har vært ukependler i 25 år; først 16 år mellom Oslo og Vesterålen, og så ni år mellom Bodø og Vesterålen. Det blir mange flyturer, sier Solberg i en kommentar til Bladet Vesterålen.

66-åringen sier at hun ønsker en mindre hektisk hverdag, men det er slett ikke sikkert at hun blir pensjonist på heltid. – Nå kjenner jeg på behovet for å være mer i ro. Har du en lederstilling, må du være leder hundre prosent, eller så er det ikke vits. Om jeg bare blir pensjonist, er noe jeg må kjenne på, sier hun til nettavisen VOL.

Hill-Marta Solberg var ordfører i Sortland i perioden 1987-93. Hun var sosialminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering og satt også i Thorbjørn Jaglands regjering. Hun var innvalgt på Stortinget fra Nordland fra 1993 frem til 2009.

Solberg var parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe og hun var nestleder i Arbeiderpartiet fra 1992 til 2007.

Som fylkesmann i Nordland har hun markert seg særlig i arbeidet med kommunereformen, der hun frontet arbeidet med å se på muligheter for nye kommunegrenser og bedre samarbeid mellom naboer. Dette ble ingen stor suksess og ingen kommuner i Vesterålen og Lofoten ønsket å fusjonere.

Hill-Marta Solberg sier til VOL at hun ikke har noen planer om å gjære comeback i lokalpolitikken i Sortland.