Glad for hotellplan

Responsen har vært overveiende god etter at en første skisse er lagt frem for det påtenkte hotellet ved Kulturfabrikken på Sortland.

Slik kan det bli, når det nye hotellet ved Kulturfabrikken på Sortland står ferdig, men planene er ennå ikke helt fastlagt (foto: Nordic Eiendom As).

Etter at det ble kjent at Knut Roald Holmøy er gått inn i hotellprosjektet, sammen med Sverre Utvåg fra Harstad, har mange ventet i spenning på hvordan man ser for seg et nytt hotellbygg på Sortlands mest sentrale tomt.

Onsdag ble en første skisse lagt frem for politikere, kommunale fagfolk og media. Initiativtakerne påpeker at man ennå ikke har «spikret» alt omkring dette prosjektet og det er faktisk heller ikke tatt en avgjørende beslutning om investering.

Responsen på planene så langt er overveiende positiv. Hotell-skissen viser ikke noe unikt «landemerke», men mer et nøkternt og moderne bygg som skal gi 135 rom, restaurant og lobby med bar. Flere møterom blir det også plass til.

Kostnadene for bygget kan ende helt oppe i 200 millioner, viser foreløpige beregninger, men det er anslått et sted mellom 160 og 200 millioner.

På Facebook har saken vært mye debattert i dag og mange har uttalt seg positive til planene. Noen har etterlyst et mer unikt signalbygg, men en av de som uttrykker begeistring er Trude Marie Wold.

-Jeg synes det er helt fantastisk at noen vil bruke masse penger på at vi endelig skal få et nytt hotell. Jeg er også sikker på at de vil få dette til å passe med Kulturfabrikken og omgivelsene rundt. Dette er utvikling for Sortland, arbeidsplasser, muligheter for større konferanser, nye barer og restauranter.

Jeg er sikker på at dette blir til stor glede for mange. Isteden for å klage, så bør vi berømme Holmøy og Nordic for å bidra til at Sortland blir en mer interessant og spennende plass – og jeg trur jammen at det blir vakrere også, mener Wold, som roper hurra for prosjektet.

Også Anniken Elea Andreassen gir uttrykk for glede over de nye planene: -Da Kulturfabrikken ble lansert var de negative stemmene høylydte. Nå står det praktfulle flerbruksbygget der og bidrar til at man faktisk kan se folk i sentrum etter klokka 16, påpeker hun.

-Uansett hvordan det vil se ut, vil det bringe mer aktivitet, verdiskapning og flere arbeidsplasser til Sortland. Se til Svolvær. Akk så mye motbør de møtte i mange år til satsningen på kulturhus og hoteller på torget. Men hva har skjedd? Jo Svolvær blomstrer nettopp på grunn av de nevnte byggene.

Selv får jeg tårer i øya og klump i halsen av slike nyheter, for vi vet av erfaring at dette vil medføre et løft. For hele byen og de eksisterende butikker og etablissementer, og sannsynligvis også for andre nysatsninger i kjølvannet, sier Anniken Andreassen.

Tomta som skal bebygges med hotell ligger ved Kulturfabrikken og Sortland havn. Leder for Kulturfabrikken Eiendom AS, Ingebjørg Glad Pedersen, sier til Bladet Vesterålen at hun mener det blir et elegant bygg, som vil passe godt ved kulturhuset.