Går for ny periode

Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo, topper igjen valglista til Sortland Arbeiderparti og sikter seg inn mot en ny periode i sjefsstolen i rådhuset. Lista inneholder ellers mange nye navn.

Tove Mette Bjørkmo sitter i dag som ordfører i Sortland og tar gjerne en ny periode (arkivfoto).

Flere sentrale politikere i Sortland AP takker for seg ved valget til høsten. Både Mona Sandvoll, Grete Hjelle og Arild Pettersen Inga glimrer med sitt fravær på den nye valglista. Sigurd Jacobsen er fortsatt med, men nå langt nede på lista.

Bjørkmo er på førsteplass, mens Svein Robert Vestå bekler andreplassen på lista. Begge er kumulerte og dermed sikret plass i neste kommunestyre om AP gjør et rimelig OK valg. Lill-Kristin Johannessen er satt opp på tredjeplass, mens Ronald Steen har fått fjerdeplass.

Johannessen er et nytt navn på lista, sammen med flere andre. Terje Tronstad, Fred Frivåg og Mette Røkenes har ikke tidligere vært med i lokalpolitikken, og det har heller ikke Knut-Ivan Dishington Johnsen og Emira Mohamed Kadir.

– Jeg er godt fornøyd med vårt politiske arbeid i Sortland den siste perioden. Vi gikk inn for å gjenopprette demensplassene som tidligere kommunestyre fjernet. Nå er disse plassene på plass igjen, slik at vi står rustet til å tilby de tjenestene våre eldre skal og må ha i framtida, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo til nettavisen VOL. Hun sier Sortland Ap arbeider etter tre pilarer; unge, eldre og næringslivet.

Sortland Arbeiderparti har i dag 8 representanter i kommunestyret, og ordfører Bjørkmo sitter på taburetten med stemmehjelp fra Senterpartiets to, Rødts tre og SVs ene stemme. Dermed står det 14 av kommunestyrets 27 representanter bak henne.

Av de 8 som ble valgt inn sist gang for AP blir de 5 nye dersom man oppnår like mange stemmer. I tillegg til Hjelle, Sandvoll, Inga og Jacobsen, så er også Hanne Næss ute. Hun valgte selv tidligere i perioden å trekke seg fra politikken, ved å melde seg ut av AP.

Turid Abelsen er foreslått på 5. plass på den nye lista og Monica Jacobsen følger på 7. plass. Begge har møtt som varamedlemmer i dagens kommunestyre.

1. Tove Mette Bjørkmo

2. Svein Robert Vestå

3. Lill-Kristin Johannessen

4. Ronald Steen

5. Turid Abelsen

6. Terje Tronstad

7. Monica Jacobsen

8. Fred Frivåg

9. Mette Røkenes

10. Knut-Ivan Dishington Johnsen

11. Emira Mohamed Kadir

12. Eilif Hallingstad Finnseth

13. Marie Alette Skomsvold

14. Terje Hovseter

15. Bjørg Hansen

16. Sigurd Jacobsen

17. Lisbeth Eriksen Røe

18. Per Sture Helland Pedersen

19. Linda Madsen

20. Finn Stephansen

21. Yvonne Brauten

22. Halvor Olsen

23. Ida Solfrid Lockert

24. Brynjulf Madsen