Frivillige priset

To av de mest engasjerte frivillige på Sortland fikk i dag pris for sin innsats. Det er Berit og Lars Hannevold som dermed får en konkret påskjønnelse for jobb for bl.a. TV-aksjon og Lamarktunet.

Frivillighetsprisen 2017 ble overrakt av ordfører Tove Mette Bjørkmo til Berit og Lars Hannevold, på vegne av Sortland frivilligsentral (foto: Frivilligsentralen).

En av damene som stadig stiller trofast opp ved arrangement på Lamarktunet og Sjøgata omsorgssenter, er Berit Svendsen Hannevold. Sammen med en en gruppe andre damer arrangerer hun kafè og underholdning minst en gang i uka for de eldre beboerne.

Berit Svendsen Hannevold er også leder for Sortland Røde Kors, som nå har ca 220 medlemmer. Hjelpekorpset har omkring 30 aktive og Røde Kors besøkstjeneste har 15 aktive. Lokalforeningen har i dag et meget engasjert styre og foreningen tilbyr ofte kurs for sine medlemmer.

Lars Hannevold er ofte med på de samme arenaene som Berit, og i tillegg er han et velkjent fjes ved de årlige TV-aksjonene. Begge to gjør altså dette frivillig og uten lønn, helt i tråd med det Sortland Frivilligsentral jobber for.

Under te-dansen i Kulturfabrikken fredag fikk derfor Berit og Lars Hannevold tildelt årets Frivillighetspris i Sortland. Det var omkring hundre fremmøtte som fikk med seg ordførerens hyllest til de to og overrekkelsen av prisen. Ordfører Tove Mette Bjørkmo delte ut prisen på vegne av Frivilligsentralen og holdt tale til prisvinnerne.

Berit og Lars er et aktivt par som også kommende helg vil være i sving. Da er det TV-aksjonen som er i fokus. Lars har allerede gjort en innsats selv og samlet inn 70.000 kroner fra lokale bedrifter.

Også leder av Sortland Frivilligsentral, Unni Glad, roser paret og gratulerer med prisen. Gratulantene har også stått i kø på flere Facebook-sider, der det strømmer på med lovord om de to prisvinnerne. Dette er den 19. frivillighetsprisen som deles ut i Sortland.