Flere direkte flyruter

Widerøe satser nå på flere direkteruter sørover fra Svolvær, Stokmarknes og Evenes. I sommerferien vil det gå et direkte fly fra Skagen til Oslo 3 dager pr uke

wideroe-dir

Direktør Stein Nilsen i Widerøe er glad for å åpne direkte rute mellom Evenes og Trondheim, når Norwegian nå legger ned tilsvarende. Til sommeren lover han direktefly mellom Stokmarknes og Oslo (foto: Widerøe/montasje).

Allerede fra april 2017 starter Widerøe med direkteflyvinger mellom Oslo og Lofoten og indre Helgeland. I tillegg kommer allerede etablerte direkteruter til Sandnessjøen og Brønnøysund. Og for midtsommerprogrammet introduserer vi direkterute til Stokmarknes i Vesterålen. Sistnevnte vil gå tirsdag, torsdag og lørdag, med tidlig avgang fra Oslo og retur utpå formiddagen fra Skagen.

I tillegg til storsatsning på direkteruter til en rekke nye destinasjoner i Nord Norge, kommer Widerøe med ytterligere direktenyheter til Lofoten. Fra 3. april kan reisende fly fra Lofoten til Tromsø både fra Svolvær og Leknes. Nå kan turistene gjøre storeslem i Nord-Norge ved å kombinere fantastiske Lofoten, med hvalsafari i Vesterålen og nordlys i Tromsø!

-Vi er utrolig glade for endelig å kunne dele denne strålende nyheten, sier Administrerende Direktør i Widerøe Stein Nilsen. -Vi har laget et ruteprogram som gir et direktetilbud mellom Oslo og Lofoten mandag, torsdag, fredag og søndag. Og på samme måte kan vi fly passasjerer direkte mellom Helgeland og Vesterålen til hovedstaden. Avgangene til Oslo blir tirsdag, torsdag og lørdag i sommerferien. Dette er selvsagt også svært gode nyheter for reiselivsnæringen og gir betydelig økt kapasitet direkte inn og ut av landsdelene i nord, fortsetter han.

Widerøe introduserer nye ruter på Evenes. Fra april 2017 innfører Widerøe en styrket satsing på flyreiser inn og ut av Harstad/Narvik lufthavn. Enklere reise til Bergen, Trondheim og Sandefjord samt hyppigere avganger til Bodø blir en virkelighet fra slutten av mars neste år. Fra april vil det ikke lenger være mulig å fly til og fra Narvik lufthavn Framnes.  Reisemønsteret står foran en endring og Widerøe har i den anledning valgt å satse videre på Evenes og forsterker frekvensen fra to til fire daglige avganger til og fra Bodø.  En av disse avgangene vil foregå med selskapets største fly Dash 8 Q400, med 78 seter.

-En av de største utfordringene til reiselivet i nord er tilgjengelighet, sier direktør i Nord-Norsk Reiseliv, Trond Øverås. -Lanseringen av disse direkterutene er derfor strålende nytt for reiselivsnæringen i nord. Dette gjør at vi kan fly dem direkte til opplevelsene på en helt annen måte enn tidligere. I tillegg blir det mye lettere for turisten å kombinere flere av de fantastiske reiselivsproduktene som Nord-Norge har å by på, avslutter Øverås.