Biltema åpner dobbelt

Byggingen av nye butikker for Biltema skal snart starte både på Sortland og i Svolvær. Neste høst blir det dobbel-åpning for kjeden, og den største butikken blir i Lofoten.

biltema-knut-svenningsen

Direktør Knut Svenningsen i Biltema vil ha større butikk i Svolvær enn på Sortland, men tror begge vil åpne i oktober/november 2017 om alt går som planlagt (foto: Biltema).

Ved årsskiftet skal etter planen jobben starte på Sortland med å rive det gamle Toyota-bygget og sette opp et nytt som blir skreddersydd for Biltema. Da kommer det litt over 3.000 kvadratmeter butikkareal, som skal gi en tilnærmet fullassortert butikk.

Den største butikken kommer imidlertid i Svolvær, der man først planla bare 2.500 kvm. Så økte Biltema til 3.000 også der, men nå vil kjeden ha hele 3.500 kvadrat i «Lofotens hovedstad». Planleggingen av dette pågår for fullt og alle godkjenninger er ennå ikke på plass. Butikken vil ligge ved rundkjøringen i Svolvær, der Amfi-senteret vil være en av naboene. Her kommer også Clas Ohlson med ny butikk.

Knut Svenningsen forteller til Lofotposten at det nå er søknader og detaljerte planer som ligger til behandling, før man kan starte selve byggearbeidet i Svolvær. Her er det fortsatt en del ting som ennå ikke er avklart. Kjeden jobber likevel ut fra at man kanskje kan åpne i Svolvær i oktober 2017, dersom brikkene nå faller på plass. Sortland vil kanskje åpne noen uker senere, men dette er ikke helt bestemt ennå.

-Vi har bedt om å ta maksimalt ut av området slik at vi får en butikk over 3500 kvadratmeter. Det vil bli større enn på Sortland. Vi har store forventninger til markedet, vi har hatt en knapp på Svolvær hele tida. Den satsingen som kommer med de andre aktørene i tillegg, vil gjøre Svolvær til et veldig attraktivt handelspunkt, sier Biltema-sjefen til Lofotposten.

Dermed brygger det opp til kniving mellom Svolvær, Sortland og Harstad om hvem som får størst butikk og flest bilinteresserte kunder. Slik det nå ligger an vil Harstad få den desidert største Biltema-avdelingen, mens Svolvær vil ha litt større butikk enn Sortland. Om dette får noen betydning for kundenes valg av handlested, er mer usikkert.