Feiret nyskolen

Nærmere 260 millioner kroner er brukt for å gjøre Hadsel videregående skole til et topp moderne lærested. Spesielt med bygget er solceller som faktisk kan gi overskudd av strøm.

En glad og stolt gjeng i uteområdet mellom to skolebygg – (f.v.) Bent-Joacim Bentzen, elev Brage Olsen Lind, elev Martine Johansen, elev Håvard Kreystad Johansen, lærling Agnethe Solsem og Elin Dahlseng Eide (foto: NFK/Trond-Erlend Willassen).

– Det er i dag en stor glede å få markere ferdigstillelse og offisiell åpning av nye Hadsel videregående skole på Stokmarknes. Jeg husker godt mine egne tre år på skolen når jeg gikk på studiespesialisering.

At vi nå har fått et moderne bygg var på tide og en stor glede for meg som hadselværing, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Arbeidet på Hadsel videregående skole på Stokmarknes ble igangsatt etter lang planperiode.

Byggeprosjektet består av ett nybygg og det er også gjort en totalrenovering av tidligere hovedbygg. Prislappen er på om lag 260 millioner kroner.

Noe som er spesielt med den nye skolen er at en har benyttet kreative og innovative løsninger. Nybygget er laget i heltre.

Det er installert ventilasjonsaggregater som sikrer gjenvinning av 80% av energien.

Det er også montert solceller som produserer kraft, og i perioder vil overskudd av strøm kunne selges tilbake på strømnettet.

– Dette er et meget stort solcelleanlegg i nord-norsk målestokk, og Hadsel går i front på det grønne skiftet innen byggeprosjekter, sier Bentzen.

Kantina og aulaen i nyskolen er moderne og rommelig (foto: NFK/Trond-Erlend Willassen).

Fylkesråd i Nordland for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide, var både imponert og stolt etter rundturen hun tok for å ta skolen i øyesyn.

– Skolen er blitt en topp moderne videregående skole med framtidsrettet utstyr og fantastiske lokaliteter. Jeg er svært glad og stolt på vegne av de elevene som får sin utdanning her.

Så flotte har lokalene blitt at mediafagene har kjørt lokale valgsendinger her. Det er imponerende!

– Dette anlegget vil bli stående lenge til glede for elever, ansatte, lokalsamfunnet og regionen. Ta det i bruk, ta vare på det, og gled dere over hva dere har fått til her! sa Eide til forsamlingen av elever og ansatte ved skolen.

Elev ved skolen og leder i Hadsel Ungdomsråd, Brage Olsen Lind var blant de som holdt tale under markeringen. I likhet med andre skrøt han av hvor fin skolen er blitt.

– Jeg har vært i Spania og gått på skole der en periode. Standarden på skolebygget var en helt annen for å si det mildt.

Jeg hadde med en spansk elev som skulle gå her på Hadsel, etter mitt opphold i Spania. Han var helt sjokkert over standarden på skolen min.

Jeg tror det er bra å kunne løfte blikket litt utenfor eget land av og til, og se hvor heldig vi er, sa Olsen Lind.

– Nå er det opp til oss, elever og ansatte, å passe på hverandre og skape et godt skolemiljø, avsluttet han.