Feirer Sandbergs retrett

Jonas Gahr Støre var i dag i Vesterålen og kunne sammen med Hadsels ordfører feire retretten fra fiskeriminister Per Sandberg angående frislipp av trålerpliktene.

Siv Dagny Aasvik stilte i kledelig «VDS-kjole» da hun møtte partileder Jonas Gahr Støre. -Dette er fargene som rederiet VDS hadde, kunne hun fortelle Støre fra Oslo (foto: skjermdump AP).

-Hadsel var den første kommunen jeg besøkte som partileder, og nå er jeg tilbake på flotte Melbu, sa Jonas Gahr Støre i møte med ordfører Siv Dagny Aasvik. Mens solen skinte på de to, som posterte på brygga utenfor Melbu Fiskeindustri, kunne de glede seg over dagens politiske nyhet fra Oslo.

-I dag har Per Sandberg trukket forslaget sitt om å kutte båndet mellom det som fanges på havet og det som bearbeides på land. Det var viktig. I tillegg har Fremskrittspartiet denne uken fått et nederlag i landbrukspolitikken, påpekte en fornøyd Støre.

-Det var utrolig viktig for oss at kysten ble hørt. Dette er rett og slett en seier for kysten i hele Nord-Norge, repliserte ordfører Aasvik.

For ikke lenge siden var fiskeriminister Per Sandberg på rundtur i nord. Han besøkte da også Melbu. -Ministeren fortalte hva han mente, men lyttet lite, sa en glad Aasvik om besøket som Sandberg gjorde. Nå er altså forslaget om å løse på trålerpliktene trukket tilbake, i alle fall i sin nåværende form.

-Det handler om at vi skal ha arbeidsplasser fra havets ressurser og levende lokalsamfunn. Det er viktig for oss at dette forslaget ikke fikk flertall på Stortinget, sa Hadsel-ordføreren.

Hun kunne også vise partileder Støre sin nye kjole, i fargene fra tidligere VDS, Vesteraalens Dampskibsselskap.

-Denne symboliserer hvor glad vi er i kysten. Hurtigruten har betydd mye for Nord-Norge og nå er vi avhengig av å få en ny statsminister som vet hvor avhengig vi er av fisken her i nord, sa Aasvik til partileder Støre, som jo sikter seg inn mot statsministerjobben til høsten.