Softgun gav alarm

Søndag ettermiddag ble det slått full alarm hos politiet i Sortland, etter melding om en person som gikk ute med en pistol. Et omfattende søk ble iverksatt, med flere patruljer i sving. Den pansrede politibilen fra Harstad ble også tiltalt.

Politiet tok ingen sjanser og bevæpnet seg. Også sykebiler ble kalt ut. Et stort antall tjenestemenn og biler var i aksjon for å finne den akteuelle personen og avklare hva som var bakgrunnen for hans oppførsel.

Etter en tid ble en ung mann pågrepet og tatt inn til lensmannskontoret. Her ble han satt i forvaring og avhørt, mens boligen hans ble gjennomsøkt. Politiet fant en «softgun» i boligen, og detteer en pistol som ser svært lik ut som en ekte.

Kort etter kom en tilståelse fra mannen. Politiet forteller til nettavisen VOL at mannen har erkjent å ha hatt med seg pistolen ut og at han skal ha avfyrt et skudd. Pistolen er gassdrevet og lager derfor høy lyd når den avfyres.

-Dette er helt uakseptabel oppførsel med våpen og noe vi reagerer på, sier lensmann Per Erik Hagen til VOL. Bruken av våpenet fører altså nå til bot og en inndraging av våpenet.

Softgun er i klasse med luftpistol og kan kjøpes fritt av alle over 18 år. Også ned til 16 år kan man få kjøpe slike våpen, om det er for bruk i Skytterlag og under oppsyn med en voksen. Mange typer av softgun likner svært mye på ekte våpen, og når disse tas ut i det offentlige rom, kan det føre til alvorlige misforståelser. Det skjedde altså i vestmarka på Sortland søndag.