Får kjøre buss i 10 år

Selskapet Boreal AS har vunnet anbudet om å kjøre buss i Vesterålen og Lofoten for nye 10 år, og kan dermed fortsette driften man nå har. Kontrakten er på ca 950 millioner totalt sett.

Nordland fylke bruker 950 millioner på å drifte bussene i LoVe de neste 10 årene (arkivfoto: NFK).

I konkurransen om det ti-årige anbudet for drift av bussrutene i Lofoten og Vesterålen, stakk Boreal av med seieren. Med laveste pris vant Boreal anbudet på drift av bussrutene i Lofoten og Vesterålen fra 1. januar 2021.

-Dette er et stort buss-anbud i Nordland. Boreal får et oppdrag som skal gi stabil og trygg offentlig kollektivtransport for de reisende i to store regioner, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Det er Boreal som i dag drifter tre ulike anbud i Lofoten, Vesterålen og Andøya. Disse kontraktene er nå slått sammen til ett større anbud.

-Vi har et godt samarbeid med Boreal i dag. Ved at de vant dette anbudet, blir dette samarbeidet forlenget i ti år, påpeker Bentzen.

Fire tilbydere leverte fem godkjente anbud. Det er laveste pris som vinner. Kostnadene for drift av buss i Lofoten og Vesterålen fra 2021, er 94 562 726 kroner årlig, oppsummert rett i underkant av 950 millioner kroner.

-Boreal leverte lavest pris, og skal dermed drifte bussene i Lofoten og Vesterålen fra 1. januar 2021, og ti år framover, fastslår Bentzen.

De tre andre som leverte godkjente anbud i tillegg til Boreal buss as, er Nordlandsbuss as, L/L Setesdal bilruter og Tide buss as.