Byen mindre sporty

For kort tid siden forsvant «Stadion Sport» fra Sortland, og nå skal også «G-sport» stenge dørene. Byen blir kanskje likevel ikke mindre sporty, ettersom det er knallhard konkurranse i bransjen.

gsport-kutt

Firmaet Sigurd Pedersen as legger nå ned sin sportsbutikk, midt i Sortland sentrum, etter 47 års drift. Dermed har Sortland gått fra 4 til 2 sportsbutikker på kort tid.

XXL åpnet i Harstad for ikke lenge siden, og mange spådde da at det ville gi virkninger i hele Nordre Nordland og Sør-Troms. Det ser også ut til å stemme. Sortland har hatt 4 sportsbutikker, men vil fra neste år bare ha to igjen, når nå G-sport avvikles.

Samtidig er det andre som virkelig er i god form. «Sport-1» på Sortland har hatt stadig økende omsetning de senere år, og dette vil nok fortsette. Der passerte man 20 millioner i omsetning i fjor og kunne notere seg for vel 1 million i overskudd. Butikken eies av Grønli Invest (Johnny Grønli) og Johnsen & Co (Elkjøp Sortland).

På Stokmarknes er det også sportsbutikker som satser. Markedsbrygga Friluftsliv og Corner Sport  satser friskt, der sistnevnte nylig har utvidet butikken mye i det siste. Corner har ligget på ca 10 millioner i omsetning de senere år, og trekker nok en del kunder også fra Sortland.

Nylig solgte Jægtnes-familien seg ut av forretningslivet på Sortland, da man både solgte bygården og butikken Intersport. Det er samme eier bak begge kjedene, både Intersport og G-sport. Intersport kjøpte så Coop sin sportsbutikk i Skibsgården, slik at man fortsatt vil ha en butikk på Sortland.

Dermed har man fortsatt alle de store sportskjedene i nærheten, med Intersport og Sport-1 på Sortland, MX-sport på Stokmarknes og XXL i Harstad. Det er nok sistnevnte som har erobret store markedsandeler også i Vesterålen, etter at man åpnet dørene til en gigantisk sportsbutikk ved Sjøkanten Senter i Harstad. Her selger man først og fremst på pris. I tillegg til dette kommer trolig også økende netthandel på sportsutstyr.

-Dette er ikke spesielt morsomt, sier innehaver Svein Pedersen til VOL, når han kommenterer avgjørelsen om å legge ned butikken i sentrum. Sigurd Pedersen as har drevet sportsbutikk i hele 47 år. Han forklarer nedleggelsen med hard konkurranse og lave marginer i sportsbransjen. Firmaet har ellers bilforretning og verksted for flere bilmerker. Selskapet omsatte for vel 71 millioner i fjor og fikk et overskudd på 0,8 million.