Blide bjeff i Blåbyen

Sortland Hundeklubb har igjen gjennomført en vellykket utstilling. Også denne gang deltok flere hundre firbeinte av nærmest alle raser. Omkring tusen personer var innom Blåbyhallen bare på lørdag.

Her er 3 av de 430 hundene som deltok på Blåby-utstillinga lørdag. Sortlands Thea Paulsen står i midten her, med den premierte dvergschnauzeren «Pjokken» (Barbunies Monacho Pedi) fra Barbunies kennel på Strand (foto: Anita Fridholm).

Den årlige utstillingen for hunder i Blåbyhallen ble arrangert i helga. Da var det deltakere fra både Sverige og Finland, i tillegg til hele Nord-Norge og Trøndelag. Bobiler og campingvogner var parkert i stort antall rundt hallen, men også mange andre steder på Sortland.

Både lørdag og søndag har det vært valpeshow og bedømmelse av hundenes eksteriør (utseende). Lørdag var 430 hunder i aksjon og søndag blir det omtrent samme antall. Hundene spenner over hele 75 forskjellige raser.

Ikke alt går på utseende under en slik utstilling. Flere konkurranser er det også, med fokus på lydighet og «rally». Her får altså både eiere og hunder vist frem sine ferdigheter, under strengt blikk fra erfarne dommere.

I tillegg til selve utstillingen var det også flere salgsboder for hundemat og utstyr.

Anita Fridholm fra Sortland var en av de som deltok under årets utstilling. Hun driver litt med oppdrett og hadde faktisk 8 hunder med på utstillingen. Barbunies kennel har spesialisert seg på dvergschnauzere. Anitas hunder gjorde et stort innhogg i rekken av utmerkelser og pokaler.

Også flere andre deltakere hadde mer enn en hund med, selv om flertallet nok nøyer seg med en.

Hundeutstillinger som dette er også en sosial møteplass, der folk med samme hobby og interesse kan treffe likesinnede og utveksle erfaringer og knytte kontakter. Mange av hundeeierne reiser også rundt på andre utstillinger, der den alle største foregår i Oslo.

Arrangøren av Blåbyutstillinga er Sortland hundeklubb, og både klubbens medlemmer og andre frivillige stiller opp til dugnad for å gjennomføre et så stort arrangement. Det er mye logistikk og planlegging som skal til, pluss mange liter vaffelrøre, når tusen hundefrelste møtes i samme hall.