Biltema blir på 3000 kvm

Den kommende Biltema-butikken på Sortland vil bli på 3.000 kvm og ha fullt sortiment. Det samme vil det bli i Svolvær, slik at de to butikkene får akkurat samme vareutvalg.

Biltema skisse

Første skisse av kommende Biltema på Sortland er nå sendt ut fra entreprenør Nilsen & Haukland i Harstad. Skissen er utarbeidet av Bygg Engineering as i Nittedal og redigert av Vesterålnytt. (Obs; ulik målestokk på øverste del av bildet og de 3 fasadene under.)

Biltema er en kjede som nå etablerer mange butikker over hele Norge. Fra før er kjeden i Harstad, men skal i løpet av 2017 åpne nye avdelinger både i Svolvær og på Sortland. Først var det meningen at Sortland-butikken skulle være størst, med 3.000 kvadratmeter. Svolvær skulle ha 2.500 kvm, ettersom denne butikken vil ligge nesten midt i sentrum. Nå har Biltema bestemt at begge butikkene skal være like store og ha samme vareutvalg, ettersom både gårdeier og Vågan kommune satser på å bygge stort nok til dette.

Fra media ellers er det kjent at butikken på Sortland vil åpne til høsten 2017, med fullt sortiment på 19.000 varelinjer. Butikken vil gi 20–25 arbeidsplasser. Det vil bli akkurat det samme i Svolvær, men her håper man å kunne åpne litt før. -Generelt er vi ikke redde for kannibalisme. Det er en naturlig del for oss å være tilgjengelig for folk flest, sa administrerende direktør Knut Svenningsen i Biltema til Lofotposten nylig. Kjeden håper å omsette for ca 60 millioner årlig på Sortland.

Butikken til Biltema i Harstad vil bli oppgradert til en konseptvarehus over hele 6.000 kvm. Den blir altså dobbelt så stor som Sortlands-avdelingen. Biltema selger langt mer enn bare utstyr til bil. Her finner man også sykler, båtutstyr, hagemøbler og byggevarer.

Skissene for Sortland-butikken er nettopp sendt ut fra entreprenør Nilsen & Haukland as i Harstad, som også bygget det nye sykehuset på Stokmarknes. Andre firmanavn på listen er Nilsson Haras (VVS), Elektro-Installasjon og Bulldozerlaget. Trolig er det disse firmaene som vil bli involvert i byggingen, som ellers vil skje i regi av firmaet KG Øra as. Dette er en del av Karma-gruppen til Einar Mårstad og Finn Pedersen. De skal bygge og så leie ut til Biltema. Forventet kostnad på nybygget er ca 50 millioner. Byggematerialene er ikke kjent, men vil trolig bli noe av det samme som man allerede finner ved f.eks. Rema nord, som jo blir nabobutikken langs fylkesvegen.