Bekymret for MC-gjeng

Politiet er bekymret etter at den kriminelle motorsykkelklubben Outlaws har begynt å etablere seg i Vesterålen. Lokale medlemmer er siktet for vold og trusler.

Merker på jakkene viser gjerne tilhørighet for MC-gjenger (foto: Politiet).

Det er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen, som opplyser dette i en pressemelding.

– Outlaws er en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge, og flere av medlemmene er dømt for blant annet vold, trusler, narkotika, torpedovirksomhet og ulovlig bæring av våpen.

MC-klubber som definerer seg som 1%-klubber ønsker vi ikke skal etablere seg i Lofoten og Vesterålen, sier Hagen.

Politiet har jobbet aktivt opp mot miljøet over tid, og har dannet seg et godt bilde av etableringen og rekrutteringen av flere medlemmer som nå pågår.

Dette bekymrer politiet, og ikke minst voldspotensialet som disse medlemmene har vist gjennom tidligere dommer, og det faktum at politiet i dag etterforsker tilsvarende forhold.

– De fleste av medlemmene er domfelt for alvorlig kriminalitet, og viser ingen tegn til å endre seg.

I forbindelse med ransaking nylig hos et medlem i Outlaws MC i Vesterålen fant politiet ulovlig oppbevart våpen, ammunisjon og sprengladning.

Sprengladningen var konstruert med splinter og kan potensielt være svært farlig, forteller Hagen.

For kun få uker siden ble to av medlemmene i Outlaws siktet for å bruk av vold og trusler, hvor de også skal ha brukt sin tilknytning til den kriminelle MC-klubben Outlaws som trussel.

– Det skal være trygt å bo og ferdes i Vesterålen. Politiet ser svært alvorlig på denne aktiviteten og kommer til å følge den opp.

I forbindelse med etterforskning av denne konkrete volds- og trussel saken gjorde politiet beslag av flere medlemsvester merket med Outlaws og 1% merket (colors), som ble brukt som trussel mot en person, forteller Per Erik Hagen.

Outlaws MC rekrutterer aktivt nye medlemmer, og politiet er bekymret for utviklingen da slike kriminelle MC klubber også tiltrekker seg rotløse og sårbare personer.

– Politiet vil fortsette å forebygge og bekjempe MC-kriminalitet, også i samarbeid med kommunale myndigheter, andre etater og samfunnet forøvrig.

Dette er ikke en forbigående utfordring, men et samfunnsproblem som krever oppmerksomhet og innsats fra flere hold, sier Hagen.